Mobila - estetica si functionala!

Mobila - estetica si functionala!


    Cine spune ca mobilierul trebuie sa fie strict utilitar? Unii cred ca designerii de mobilier ce nu gandesc in mod conservator creaza seturi de mobilier inovatoare si, uneori, seturi ciudate care sunt la fel de atragatoare pe cat sunt de functionale. De la mese cu compartimente ascunse la seturi de mese compacte care se desfac ca petalele unei flori, iata cateva exemple de seturi de mobilier incredibile.

Mobila - estetica si functionala!
 

Diverse tipuri de acoperis

Diverse tipuri de acoperis


    Un acoperis are un rol foarte important pentru casa ta. Mentine caldura sau racoarea si aceasta te protejeaza de elementele climaterice. De asemenea, acoperisul poate fi introdus si in design-ul casei, dandu-i un aspect arhitectural frumos. Cititi acest articol pentru a afla de unele din cele mai diferite tipuri de acoperis disponibile pentru tine.

    Diverse tipuri de acoperis
 

Alegerea perdelei potrivite pentru fereastra ta

Alegerea perdelei potrivite pentru fereastra ta


    Perdeaua poate schimba cu totul infatisarea design-ului interior, oferindu-i caldura, eleganta, intimitate, confort si ne da sentimentul ca intr-adevar am ajuns acasa.

   Alegerea perdelei potrivite pentru fereastra ta
 

Ce trebuie sa stii despre sistemele de securitate wireless

Ce trebuie sa stii despre sistemele de securitate wireless


    Daca sunteti in cautarea unui sistem de supraveghere, acum este momentul, pentru ca acum suntem la rascruce a  migrarii inspre inovatie, produse mai eficiente si din punct de vedere al costurilor pentru cerintele de securitate ale casei si mediului de afaceri. Intr-o lume in care creste rata criminalitatii, echipamentele de supraveghere wireless se transforma intr-un simbol al securitatii.

   Sisteme de supraveghere video wireless
 

Idei de remodelare a bucatariei

Idei de remodelare a bucatariei


    Ai luat de curand decizia de a va remodela bucataria? Daca da, ce ti-ar place sa fie remodelat? Exista uneii proprietari de case care aleg sa remodeleze doar o parte a bucatariei lor, dar apoi exista altii care doresc totul sa se schimbe. Indiferent daca doresti sa imbunatatesti doar o mica parte din bucatarie sau sa amenajati o bucatarie complet diferita, exista o sansa sa te gandesti la amplasarea unei tejghele de bucatarie. Daca da, te-ai decis cu privire la ce tip de tejghea doresti?

    Idei de remodelare a bucatariei
 

Aparitia cosurilor de fum

Aparitia cosurilor de fum

 
   Caracteristici ale cosurilor de fum in cladirile gotice
 
     Hornul este o structura pentru evacuarea aerului cald din conductele de gaze sau pentru evacuarea fumului de la un cazan, aragaz, cuptor, semineu in afara atmosferei. Hornurile sunt, de obicei, verticale, sau cat mai aproape de aceasta pozitie, pentru a se asigura fluxul de gaze fara probleme, tragand in sistemul de ardere, in ceea ce este cunoscut sub numele de stiva. Spatiul din interiorul unui horn se numeste burlan. Hornurile se pot gasi in cladiri, locomotive cu abur si nave. Hornurile sunt inalte, pentru a-si spori sistemul de a trage aerul pentru ardere si de a dispersa poluanti in gazele de ardere, pe o suprafata mai mare, astfel incat sa se reduca concentratiile de poluanti in conformitate cu limitele de reglementare.
 

Istoria toaletelor

Istoria toaletelor

 

 Toalete pentru prizonierii din Aushwitz

     Cel de-al treilea mileniu i.Hr. a fost "epoca curateniei". Toaletele si canalizarile au fost inventat in mai multe parti ale lumii, iar Mohenjo-Daro in circa 2800 i.Hr. au avut unele dintre cele mai avansate astfel de sisteme, cu toalete construite in exteriorul peretilor casei. Acestea erau toalete in "stil vestic" realizate din caramida, pe care erau asezate colacuri din lemn. Toaletele erau legate la un jgheab vertical, prin care rezidurile erau transferate in canalizarea stradala. Sir Mortimer Wheeler, directorul general al arheologiei din India, in anii 1944 - 1948, a scris, "calitatea inalta ale aranjamentelor sanitare ar putea fi foarte invidiate in multe parti ale lumii din zilele noastre." (Potrivit lui Teresi et al. (2002)).

   

Usa de exterior - imaginea casei tale!

Usa de exterior - imaginea casei tale!


    In luarea deciziei privind o noua usa de intrare pentru casa ta, trebuie sa fii foarte atent. Intrare reprezinta prima impresie a oamenilor ce-ti pasesc pragul, asa ca trebuie sa alegi una care sa combine personalitatea ta cu design-ul potrivit al casei, dar si cu durabilitatea si costul ei. Usa de la intrare reprezinta focusul casei tale.

  Usa de exterior - imaginea casei tale!
 

Pictura pe sticla - vitralii - sticla decorativa

Pictura pe sticla – vitralii - sticla decorativa


    Termenul de vitraliu se poate referi la materiale din sticla colorata sau meseria de a lucra cu el. In intreaga sa istorie de mii de ani, termenul de "vitraliu" a fost aplicat aproape exclusiv la ferestrele de biserici, catedrale si alte cladiri importante. Desi in mod traditional, realizat din panouri  plate si utilizate ca ferestre, creatiile artistilor de vitraliu modern includ, de asemenea, structuri si sculpturi tri-dimensionale.

Vitralii - sticla decorativa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cele mai nepopulate insule din lume

Cele mai nepopulate insule din lume


    Stiati ca unul la fiecare zece persoane din lume traieste pe o insula? Din paradis pana la ultimul refugiu al piratilor, fiecare dintre aceste insule  a setat cel putin un record mondial, iar unele au povesti ce sunt intr-adevar mai ciudate ca si fictiunea. De la cele mai mari pana la cele mai, misterioase, mortale si cele mai putin populate, iata cateva dintre cele mai fascinante insule din lume.

Cele mai nepopulate insule din lume
 

Improvizatii arhitecturale uimitoare

Improvizatii arhitecturale uimitoare


    De cati oameni este nevoie sa-si imagineze, proiecteze si sa construiasca o cladire tipica? Arhitecti, constructori, tamplari, muncitori reprezinta doar inceputul unei lungi liste de co-creatori. Totusi, aceste exceptii bizare reprezinta munca unui singur individ excentric si in multe cazuri, constructiile au fost terminate in termen de decenii sau chiar de o viata de om. In ciuda acestui factor esential pe care il au in comun cladirile prezentate in acest articol difera prin stil, executie, materiale folosite si scop.

Improvizatii arhitecturale uimitoare
 

Gradina publica si gradina de apa

 Gradina publica si gradina de apa

 

  Gradina publica si gradina de apa

     Nu exista nici un dubiu ca dezvoltarea plantelor reprezinta o modalitate de a infrumuseta atat spatiile interioare, cat si cele exterioare, iar gradinaritul castiga popularitate cu fiecare an ce trece. Desi, poti asocia gradinaritul in general cu peisagistica rezidentiala sau comerciala, exista totusi, mai multe tipuri de gradinarit, ce cuprind stiluri diferite, tehnici, locatii si specii variate de plante.

 

Pagina 8 din 10