Usa de exterior - imaginea casei tale!

Usa de exterior - imaginea casei tale!


    In luarea deciziei privind o noua usa de intrare pentru casa ta, trebuie sa fii foarte atent. Intrare reprezinta prima impresie a oamenilor ce-ti pasesc pragul, asa ca trebuie sa alegi una care sa combine personalitatea ta cu design-ul potrivit al casei, dar si cu durabilitatea si costul ei. Usa de la intrare reprezinta focusul casei tale.

  Usa de exterior - imaginea casei tale!
 
    Problema este ca, din cauza faptului ca usa de la intrarea este intotdeauna expusa la fluctuatii climatice, ea arata, adesea, ca si cum ar fi imbatranit inainte de vreme. Casele vechi foloseau usi de intrare din lemn, deoarece acesta era materialul dorit de oameni datorita aspectului sau natural ce da un sentiment de caldura si ospitalitate. In ciuda faptului ca usa din lemn arata foarte bine, dezavantajul este ca aceste usi din lemn sunt foarte sensibile la vremea rea.
 
Usa exterioara din lemn

    Usile de la intrare moderne sunt foarte diferite. Astazi, exista mai multe versiuni moderne pentru usa de intrare, sunt disponibile diferite tipuri si dimensiuni de usi exterioare, unele sunt realizate din lemn, din fibra de sticla, iar altele sunt o combinatie intre otel si fibra de sticla. Cea mai buna caracteristica a usilor de intrare din zilele noastre este aceea ca intreaga usa exterioara este vanduta ca un sistem de intrare. Acest lucru inseamna ca usa este deja introdusa intr-un cadru si include chiar si cu lumini laterale, balamale si sisteme de incuiere.
 
Usi de exterior din lambriu

    Asa cum am mentionat mai devreme, exista multe materiale din care sunt confectionate usile exterioare in prezent, iar cateodata ceea ce pare a fi o usa de lemn este doar o imitatie a acesteia realizata din cu totul alt material. Multe dintre usile din lemn au interior din otel si majoritatea usilor, fie cele din otel, fie cele din lemn sunt prevazute la interior cu spuma izolatoare.
    Toate usile de intrare, fie ca ne referim la cele din lemn, fie cele care nu provin din lemn sunt de doua tipuri: cu lambriu sau furnir. Usile din lambriu sunt cele care au nise dreptunghiulare in ele. Acest tip de usa a fost proiectat astfel incat lemnul sa nu se strambe sau sa crape. Usile din furnir au o suprafata plana si neteda. Aceste usi, care sunt considerate a fi luminile usii au panouri de sticla, care substituie panourile dreptunghiulare ale usilor realizate din lambriu.
 
Usa de intrare din furnir

    Design-ul usii de la intrare influenteaza aspectul unei camere sau a unei intrari intr-o camera si intr-un fel poate afecta aspectul general al casei. De aceea, cand veti alege o usa de intrare, ar trebui sa va uitati la unele tipuri de usi din lambriu, deoarece arata ca si cum sunt sculptate fin, iar o usa din furnir arata functionala, insa nu are stil. Din acest motiv o usa esterioara din lambriu va costa un pic mai mult decat una din furnir.