Improvizatii arhitecturale uimitoare

Improvizatii arhitecturale uimitoare


    De cati oameni este nevoie sa-si imagineze, proiecteze si sa construiasca o cladire tipica? Arhitecti, constructori, tamplari, muncitori reprezinta doar inceputul unei lungi liste de co-creatori. Totusi, aceste exceptii bizare reprezinta munca unui singur individ excentric si in multe cazuri, constructiile au fost terminate in termen de decenii sau chiar de o viata de om. In ciuda acestui factor esential pe care il au in comun cladirile prezentate in acest articol difera prin stil, executie, materiale folosite si scop.

Improvizatii arhitecturale uimitoare
 

Arhitectura catedralei Justo Gallego


Interior si exterior al catedralei Justo Gallego  

    Mejorada del Campo, Spania: Justo Gallego Martinez a fost un calugar spaniol care a fost fortat sa plece din parohia sa dupa ce s-a imbolnavit. Catedrala sa radical individualista a fost construita fara consimtamantul autoritatilor locale, lasand la o parte biserica catolica. La aproape 30 de m inaltime a incheiat aceasta remarcabila constructie, fiind ajutat de catre nepotul sau, iar proiectul a fost sustinut financiar din veniturile de la ferma sa si din donatii private. De asemenea, a acceptat donatii de materiale de constructii, precum si materiale reciclabile.

Catedrala din Mejorada del Campo, Spania

Cladirea realizata din bucati de metal


Sculpturi din metal

    Baraboo, Wisconsin: Lui Tom Avery (aka Dr. Evermore) i se datoreaza cea mai mare sculptura arhitecturala realizata din metal din lume, cunoscuta sub numele de Foreverton. Cantarind peste 300 de tone aceasta structura incredibila se inalta la aproape 15 m in aer si ajunge la 18-37 m in oricare directie.  Avery a inceput sa-si etaleze talentul sau prin aceasta sculptura la care a muncit mai bine de doua decenii si se crede ca in interiorul structurii se afla o nava spatiala.
 
 cea mai mare sculptura arhitecturala realizata din metal din lume  Structura realizata din bucati de metal