Gradina publica si gradina de apa

 Gradina publica si gradina de apa

 

  Gradina publica si gradina de apa

     Nu exista nici un dubiu ca dezvoltarea plantelor reprezinta o modalitate de a infrumuseta atat spatiile interioare, cat si cele exterioare, iar gradinaritul castiga popularitate cu fiecare an ce trece. Desi, poti asocia gradinaritul in general cu peisagistica rezidentiala sau comerciala, exista totusi, mai multe tipuri de gradinarit, ce cuprind stiluri diferite, tehnici, locatii si specii variate de plante.

 

Gradinaritul pe apaGradinaritul pe apa


    Acest tip de gradinirit se poate realiza in orice vas ce contine apa, de la iaz sau butoias, pana la o veche cada de baie. Aceasta gradina este realizata din plante acvatice, pesti si alte elemente de viata marina. Gradinile pot fi la fel de simple ca plantarea a doua specii de plante intr-un bol sau pot fi formate din iazuri mari, complexe, in care sunt instalate cascade, filtre si multe alte tipuri diferite de plante.

  Gradina de apa  Construirea unei astfel de gradini poate fi foarte simpla; obiectele de baza necesare sunt un container inchis elmetic, plante acvatice, pietris si apa proaspata si curata. Este recomandata folosirea unei combinatii de plante subacvatice, acvatice si plutitoare. Plantele acvatice comune pentru gradinile de apa includ telina salbatica, papirus pitic, zambila si letona de apa.

    Se pot adauga melci, care vor manca alge si materie organica descompusa. Pestii folositi in gradinile de apa includ pestii aurii, moluste si gambezi, care se hranesc cu tantari.


 

 

Gradinaritul public


Gradinaritul public

    Gradinile colective sunt spatii publice care se pot inchiria pentru infrumusetarea locului respectiv cu plante ornamentale, comestibile sau medicinale. Gradinile publice permit accesul la produse proaspete, ele infrumuseteaza cartierul, dand un sens comunitatii si o conexiune cu mediul natural. Unele gradini publice sunt realizate pentru scopuri colective, permitand oricui care ajuta la dezvoltarea sa sa beneficieze de o parte din ea.
Gradina publica
    Aceste gradini ajuta la aducerea productiei de mancare individual, indiferent de accesul personal la pamant. Gradinile publice nu sunt realizate doar pentru cersterea fructelor si legumelor. Multe gradini de acest gen sunt realizate din plante native, ierburi care sunt pur si simplu plante ornamentale, in care vor fi introduse sculpturi si diferite etalari ale artei.