Diverse tipuri de acoperis

Diverse tipuri de acoperis


    Un acoperis are un rol foarte important pentru casa ta. Mentine caldura sau racoarea si aceasta te protejeaza de elementele climaterice. De asemenea, acoperisul poate fi introdus si in design-ul casei, dandu-i un aspect arhitectural frumos. Cititi acest articol pentru a afla de unele din cele mai diferite tipuri de acoperis disponibile pentru tine.

    Diverse tipuri de acoperis
 
      Un tip foarte popular de acoperis este acoperisul din placi de ardezie. Ardezia este o gresie argiloasa sau argila cu granule fine, care se poate desface usor in foi subtri, utilizate la acoperirea caselor, ca dale pentru pardoseli, in trecut la fabricarea tablitelor pentru scolarii incepatori si altele. Dovezile ardeziei sunt foarte atractive ca si aspect si oferta o excelenta protectie impotriva focului. De asemenea, acestea sunt unice si prevad o viata lunga acoperisului. Ele au totusi si unele dezavantaje. Sunt extrem de scumpe si sunt mult mai greu de instalat, deoarece acestea necesita ample structuri de sustinere a greutatii. De asemenea, nu puteti merge pe acoperis fara a risca deteriorarea placilor. Daca totusi va hotarati pentru un astfel de acoperis, din placi de ardezie trebuie sa stiti ca nimic nu se compara cu acesta.
 
Acoperisul din placi de ardezie

    O alta optiune populara este acoperisul din metal. Acoperisurile de metal sunt, de asemenea, durabile in timp. Acestea sunt rezistente la lapovita si grindina, iar atunci cand sunt realizate din metal reciclat ajuta la imbunatatirea mediului inconjurator. Ele sunt insa mai scumpe pentru ca este nevoie de o instalare speciala care necesita instrumente si abilitati profesioniste. Unii oameni ar putea avea unele obiectii in ceea ce priveste un acoperis de metal, din cauza sunetului pe care il face acesta in sezonul ploios.

Acoperisul din metal

    Ultima optiune despre care va voi relata este acoperisul din placi de beton. Aceste acoperisuri sunt similare cu cele realizate din placi de ardezie, insa cele din beton sunt mult mai ieftine. Ele sunt acoperisuri atractive disponibile intr-o serie de stiluri si culori diferite si ofera o  excelenta rezistenta la foc. Acestea sunt mai scumpe si cu toate acestea pot fi afectate de furtuni cu grindina. De asemenea, nu le puteti folosi in climaturi geroase.

Acoperisul din beton

    Sper ca acest articol v-a dat niste informatii utile despre acoperisuri. Daca sunteti in cautare de a instala un acoperis diferit decat cel de baza realizat din sindrila, una din aceste optiuni ar putea fi pentru tine. Noroc cu oricare dintre ele veti opta.