Cele mai luxoase piscine din lume - continuare

Cele mai luxoase piscine din lume - continuare


    Designul ia cu totul alta semnificatie atunci cand sunt implicate gramezi mari de bani investite de bogatii lumii. Ei transforma ordinarul in lux si extravaganta, mai mult decat atat in constructii excentrice care incanta si uimesc privirile muritorilor de rand. De la bazinul iepurasului Playboy pana la acvarii gigantice de rechini, iata cateva creatii extraordinare de arhitectura care provin din creativitatea unor oameni foarte bine platiti, rezultatul - piscine cu o arhitectura uimitoare.
 
 Cele mai luxoase piscine din lume
 

Arta teracotei - sobe, statuete si decoratiuni

Arta teracotei - sobe, statuete si decoratiuni


    Teracota a inceput sa fie folosita inca de acum 4500 de ani, in epoca bronzului, fiind originara din varful Alpilor. Primele sobe din teracota aveau o forma cilindrica, fiind realizate pe o structura de argila, iar pentru a mentine caldura produsa prin combustie, erau folosite pietre. Astfel, prin acest proces, oamenii au reusit pentru prima data sa inmagazineze energia provenita de la foc, astfel incat sa o si transforme in caldura. Odata cu descoperirile realizate in domeniul olaritului, arta de a produce teracota a evoluat prin folosirea "cahlelor din teracota" adica acele placi ale sobei.
 
 Soba din teracota

Gresia si faianta vs Parchet laminat

Gresia si faianta vs Parchet laminat


    In zilele noastre, la mare cautare sunt placarile cu gresie si faianta, atat in ceea ce priveste intretinerea facila a acestora, cat si estetica ce o aduce incaperii respective. Puteti alege dintr-o gama variata de culori, texturi sau imprimeuri, de diferite marimi, ajungandu-se chiar la colectii personalizate pentru a satisface pe deplin cele mai diferite gusturi.
    
    Pentru pardoseala, se alege si parchetul laminat in defavoarea gresiei si a parchetului stratificat, considerata ca fiind o solutie mai practica din punct de vedere al raportului pret-calitate.

Turul lumii - Cladiri abandonate cu arhitecturi extraordinare

Turul lumii - Cladiri abandonate cu arhitecturi extraordinare


    Cladirele abandonate, in special cele care gazduiau oamenii bolnavi mintal, cele care adaposteau ranitii pe timpul razboiului si chiar cele care erau pe post de depozite de arme nucleare, teatre, mall-uri, fabrici, biserici si altele. Toate aceste cladiri nu mai sunt locuite si nici folosite in vreun fel, insa poseda o parte importanta din istorie, mai ales atunci cand, pe langa ruinele ramase, mai sunt gasite si obiecte lasate in urma precum piese de mobilier, borcane si altele. Toate acestea sunt o combinatie de mister si istorie, care te face sa iti doresti sa fi trait in acele momente pentru a descoperi iubiri neimpartasite, eroi ce au murit cu demnitate si alte lucruri ce ar fi putut sa se fi intamplat intre acei pereti. De asemenea, exista, chiar si acum, locuri secrete, interzise, cu acces restrictionat, inaccesibile publicului larg.
 
 Cladiri abandonate cu arhitecturi extraordinareCladiri abandonate cu arhitecturi extraordinare
Pagina 10 din 10