Cele mai nepopulate insule din lume

Cele mai nepopulate insule din lume


    Stiati ca unul la fiecare zece persoane din lume traieste pe o insula? Din paradis pana la ultimul refugiu al piratilor, fiecare dintre aceste insule  a setat cel putin un record mondial, iar unele au povesti ce sunt intr-adevar mai ciudate ca si fictiunea. De la cele mai mari pana la cele mai, misterioase, mortale si cele mai putin populate, iata cateva dintre cele mai fascinante insule din lume.

Cele mai nepopulate insule din lume
 

Insula Picairn si nava HMS Bounty

 

Insula Picairn

    Insulele Pitcairn sunt cunoscute pentru a fi casa descendentilor rasculati de pe nava HMS Bounty si a tahitienilor care ii insoteau, un eveniment relatat in numeroase carti si filme. HMS Bounty a navigat din Spithead, Anglia pe 23 decembrie 1787 sub conducerea capitanuInsula Pitcairn gazduieste doar 50 locuitori lui William Bligh si cu un echipaj de 45 de oameni in directia Tahiti. Misiunea lor era sa adune arbori de paine pentru a fi transplantate in Indiile de Vest ca hrana ieftina pentru sclavi. Dupa ce echipajul a strans plantele, Bounty a plecat inspre casa, cand, in dimineata zilei de 28 aprilie 1789, Fletcher Christian si o parte din echipaj s-au revoltat si au preluat controlul navei, trimitand capitanul si 18 membrii din echipajul sau pe o barca, navigand astfel in deriva. Capitanul, impreuna cu 17 membrii din echipaj au reusit sa ajunga inapoi la civilizatie. Rasculatii au dus nava HMS Bounty inapoi in Tahiti, si impreuna cu 6 barbati polinezi si 12 femei, au dus nava pe tarmurile izolate ale insulei Pitcairn. Dupa ce au dat foc navei, s-au stabilit pe aceasta insula, conolizand-o.
     In prezent, insula Pitcairn gazduieste doar 50 locuitori (proveniti din 9 familii) si este cunoscuta pentru a fi cea mai putin populata regiune din lume. Epava navei HMS Bounty inca se m,ai poate vedea sub apa de pe tarm, iar descendentii tahitieni-europeni vorbesc o limba unica: o combinatie intre engleza si tahitiana cunoascuta sub numele de Pitkern.
 
 
 Nava HMS Bounty
 
 

Insula Bouvet


Bouvet este cea mai izolata si nepopulata insula de pe pamant

    Bouvet este cea mai izolata si nepopulata insula de pe pamant. Suprafata sa aspra de 195 de km patrati este acoperita in mare parte de ghetari si foarte putine fiinte pot supravietui aici, in afara de foci, pescarusi, pinguini si muschi de padure. Totusi, insula a fost in centrul unor mistere foarte ciudate. Un descoperitor recent al insulei a documentat o a doua insula invecinata cu Bouvet, dar care nu a mai fost vazuta niciodata de atunci. In 1960 o barca de salvare abandonata a fost gasita pe insula, desi nu s-au gasit dovezi ca ar fi existat pasageri in ea. In imaginile captate prin satelit, insula nu este vizibila, ea fiind localizata cu ajutorul perturbatiilor climaterice.

Imaginile captate prin satelit a insulei Bouvet