Sfaturi de decorare pentru mobilarea apartamentelor mici

Sfaturi de decorare pentru mobilarea apartamentelor mici


    Chiar si cele mai mici spatii pot fi mari, in ceea ce priveste stilul. In acest articol va vom arata cum!

Sfaturi de decorare pentru mobilarea apartamentelor mici

    Doar pentru ca locuinta ta mica, asta nu inseamna ca trebuie sa traiesti cu un decor mic. Incearca aceste sfaturi in ceea ce priveste dimensiunile si vei vedea ca apartamentul tau nu a aratat niciodata mai mare.
 
1. Perdele pentru tine! Nu trebuie sa traiesti cu acele jaluzele venetiene standard. Adauga un dram de dramatism si creaza un sentiment mai confortabil cu perdelele. Si ia in considerare trucurile pe care le poti realiza cu perdelele, pentru a transforma spatiul intr-unul mai mare. Agata-le de la plafon la podea pentru a crea inaltime camerei sau fa-le sa cada in falduri de la o cornisa ce ascunde tija cortinei.

2. A se vedea clar. Mesele sau scaunele, blaturile de sticla, toate dau impresia de deschidere, in timp ce genereaza functionalitatea de care ai nevoie.

3. Lumineaza lucrurile. Adauga corpuri de iluminat in sus, in jos si in jur pentru a crea interes si sentimentul de spatiu. Lampile reprezinta modalitatea potrivita de a transforma o camera intr-una primitoare si relaxanta. Utilizarea mai multor lampi intr-un spatiu creaza o stralucire calda in camera. Si cel mai important truc: Aminteste-ti sa folositi lumini difuze.

Amenajarea locuintei

4. Treci la scara diferita. Doar in cazul in care incercerci sa faci o declaratie cu o canapea dramatica, foarte mare, spatiul tau mic se va simti, probabil, mai bine un mobilier moderat sau chiar unul de dimensiuni mici. Este vorba de scara. Apartamentele care arata, de fapt, mai mari, cu mobilier in ele, sunt cele in care mobilierul se incadreaza in spatiu. Poti folosi o canapea de dimensiuni mari, dar combin-o cu un scaun, care are picioarele mai lungi, spre deosebire de unul care are picioare aproape de podea sau unul cu o husa lunga pe el. Acest lucru iti va permite un spatiu vizual mai mare.

5. Mergi pe curbe. Pentru ca cele mai multe apartamente sunt asemenatoare cu niste casete, este distractiv sa adaugi curbe. Sunt recomandate mese rotunde, scaune cu o curba si covoarele care sunt fie in forme sau ornamentate cu spirale si puncte.

6. Luminati apartamentul cu un covor. Un covor usor iti poate deschide camera si va face camera sa para mai mare. Daca apartamentul tau a venit cu covoare perete-la-perete, patate sau inchise la culoare, acopera asta cu un covor intr-o nuanta mai deschisa.

7. Prioritati, prioritatile! Pentru ca spatiile mici sunt foarte limitate, trebuie sa-ti dai seama care sunt prioritatile si alocarea timpului, in consecinta. Unii oameni au nevoie de un birou, dar nu si o zona de luat masa. Unii oameni ar prefera un pat care se pliaza.

Mobilarea biroului

8. Contrar a ceea ce s-ar putea sa gandesti, spatiile mici nu trebuie sa renunte la un pat cu linii si tesaturi. Straturile si un amestec elegant de culori, printuri si perne pot face un spatiu sa para mai aerisit si da profunzime la ceea ce este aproape intotdeauna una dintre cele mai mari zone din apartament. De asemenea, aspectul stratificat este egal cu luxul.

9. O veche solutie pentru spatiile inghesuite a revenit in trenduri: azi paturile se pliaza si arata la fel de bine ca atunci cand sunt in uz.

10. Rafturi flotante. Oriunde gasesti putin spatiu, monteaza rafturi suspendate. Poti fie sa cumperi rafturi de-a gata de la magazin, fie cumpara cherestea si scanduri din lemn si poti face singur acest proiect. Pentru ca plutesc, acest tip de rafturi adauga zone de depozitare, dar arata contemporan.