Fa-ti propriul terariu

Fa-ti propriul terariu


    Terariul este elementul central al unui apartament elegant. In acest articol vom descrie pasii ce trebuie urmati pentru a invata cum poti confectiona propriul tau terariu.

Fa-ti propriul terariu
 

Cum sa concepi o mini-gradina


    Gaseste un bol de sticla mare, sub forma de sfera, pe care il poti achizitiona de la un magazin de aprovizionare florala. O parte din succesul acestor tipuri de terarii este asigurarea unui drenaj bun. Acest lucru se datoreaza faptului ca recipientul din sticla nu are un orificiu pe fund, folosit la drenaj, ca un ghiveci obisnuit.

1. Incepe cu un strat de pietricele mici amplasat pe fundul containerului.

2. Acopera pietricelele cu un strat subtire de carbune in vrac, care va ajuta la mentinerea apei de la stagnare, in gradina ta.

3. Acopera stratul de carbune cu un strat de muschi Sphagnum. Uita-te dupa un animal de companie pentru pietricele, carbune si muschi.

4. Acum, adauga suficient pamant de ghivece, astfel incat continutul total sa ocupe aproximativ 1/4 din recipient. Va trebui sa asezi straturile, deoarece pe parcursul timpului va trebui sa adaugi pamant. Peste aproximativ 6 luni terariul trebuie sa ocupe 3/4 din bolul de sticla.

5. Alege soiuri de plante mici sau miniaturale, astfel incat acestea sa nu acapareze recipientul. Va trebui sa experimentezi pentru a vedea ce tip de plante sunt potrivite pentru tine. Plantele care s-au dovedit a fi cele mai potrivite sunt feriga Asparagus, vascul si soiuri suculente de aloe. Adauga roci, lemn, etc pentru a crea atmosfera aleasa de tine. De asemenea, poti adauga si o mica "fauna" gradinii tale, care include o broscuta din ceramica, foarte draguta si alte accesorii ce vor imfrumuseta terariul tau. Adaugarea animalelor in miniatura este un element crucial! In caz contrar, vei avea doar o gradina intr-un bol de sticla. Daca nu ai timp sa ingrijesti un astfel de animalut poti apela la cele realizate din plastic.

Cum sa concepi o mini-gradina

    Cel mai important lucru despre intretinerea acestui tip de gradina este acela de a evita supra-irigarea. Asa cum am mentionat mai inainte, nu exista nici o gaura de scurgere, asa ca adauga apa suficienta, astfel incat solul sa fie doar umed. Apa in exces va provoca putrezirea plantelor. Nu ar trebui sa existe o piscina de apa in partea de jos, in stratul de pietris. De asemenea, este recomandat ca plantele sa nu fie fertilizate pentru a se asigura ca acestea raman mici. Poti amplasa gradina pe o masa de cafea, in centrul ei, acolo unde exista suficienta lumina pentru ca mica ta gradina sa infloreasca.