Economisirea spatiului: Cum sa scapi de dezordine

Economisirea spatiului: Cum sa scapi de dezordine


    Decorarea locuintei este mult mai mult decat a aduce toate lucrurile de lux de la cel mai apropiat magazin si a le arunca in interior, fara nici un sens de comanda sau de forma. Nu este vorba despre cat poti inghesui intr-un spatiu dat, ci este modul prin care accentuezi frumusetea de origine, cu ceea ce este disponibil. Cei ce nu reusesc sa inteleaga acest lucru au tendinta de a crea dezordine in casele lor, in speranta ca utilizarea in exces a accesoriilor va aduce, de fapt, frumusetea in camera. Dimpotriva, ea face casa voastra sa se simta sufocata. Iata cateva modalitati despre cum poti scapa de mizerie si de a te muta intr-un interior superb.

Economisirea spatiului: Cum sa scapi de dezordine
 

1. Lucruri pe care nu le mai utilizati, intr-un fel sau altul


    Daca nu mai utilizati ceva de catva timp si simtiti ca nu veti folosi nici in viitor, atunci arunca-l fara mila. Poti, fie sa le arunci, fie sa le dai oamenilor sarmani. Nu are sens sa ai scaunul acela vechi pe care nu-l folosesti niciodata sau sau masa aceea singuratica dintr-un colt, care a facut loc pentru cea noua.

2. Nu cumpara ceva care va fi prea mare pentru interior


    Daca nu ai nevoie de ea sau daca simti ca anumite piese de mobilier vor fi prea mari pentru dimensiunile casei, atunci nu-l cumpara. Cel mai important aspect al eliminarii dezordinii este de a te asigura ca nu vei mai aduce acele lucruri inutile in casa. Cumpara inteligent si nu aduce lucruri acasa cumparate in mod impulsiv. In caz contrar, vei observa ca interioarele locuintei tale par intotdeauna dezordonate.

Maximizeaza utilizarea spatiului de depozitare.

3. Creaza un spatiu de depozitare separat si bine definit


    Exista lucruri imprastiate prin camera ta pe care le folosim rar, dar nu-ti poti permite sa le arunci ("Voi folosi / Voi avea nevoie de ele la un anumit punct").     Acest lucru ar putea fi toata mizeria din dormitor, bucatarie si chiar in sufragerie. In loc sa le raspandesti peste tot in casa, creaza un spatiu de stocare si pune-le acolo. Nimeni nu va verifica, asa ca poti sa depozitezi cat mai multe lucruri. Aceasta va asigura faptul ca restul casei se va simti mai spatios.

4. Decoreaza fiecare camera in jurul unui punct focal


    Fiecare camera are nevoie de un centru focal care va asigura ca exista ordine si metode pentru modul in care iti decorezi lucrurile. Mobilierul si accesoriile trebuie sa fie distribuite uniform si sa fie imprastiate in intreaga camera, mai degraba decat fortate intr-un singur colt. Distributia neuniforma a spatiului dezordonat face ca incaperea sa arate saracacios din punctul de vedere al design-ului interior. Punctul central ar putea fi un semineu, un televizor in camera de zi, sau, poate, un pat enorm in dormitor.

5. Treci pe mobilierul inteligent si spatii moderne cu rafturi


    Trecerea la mobila multi-functionala este o modalitate de a salva spatiul, imensa, iar acest lucru ii da interiorului un aspect mai spatios. Exista multe astfel de optiuni disponibile in prezent, care iti permit sa folosesti canapeaua ca un pat sau o masa intr-un spatiu de mese. Poti folosi, de asemenea, rafturi pliante moderne, pentru a ascunde dezordinea.

6. Maximizeaza utilizarea spatiului de depozitare


    Prin maximizarea spatiului disponibil - folosind peretii pentru depozitare prin utilizarea rafturilor suspendate, de exemplu, poti crea mai mult spatiu de miscare si eviti sentimentul de a fi inghesuit in camera.

Cheia pentru eliminarea dezordinii este aceea de a te asigura ca sti exact ce ai nevoie.

    Cheia pentru eliminarea dezordinii este aceea de a te asigura ca sti exact ce ai nevoie si ce poti face mai departe. Cand mintea ta este clara, atunci asa va fi si casa ta!