Finisaje din furnir pentru mobila

Finisaje din furnir pentru mobila


Ce modalitate mai buna de a termina o piesa de mobilier decat cu un furnir de stejar, nuc, cires, cedru, artar intunecat, mesteacan sau mahon? Ce zici de amestecul si potrivirea unei serii de piese din esenta de lemn tare peste placaj - la urma urmei, exteriorul este ceea ce vad oamenii.

Finisaje din furnir pentru mobila
 
Desi costul furnirului este mai mic, acesta are uneori o reputatie proasta ca alternative ieftine la panoul de suprafata fata de constructia cladirilor cu lemn de esenta tare. Rohol este o companie care vizeaza schimbarea acestui stereotip cu ceea ce ei (oarecum paradoxal) denumesc "personalizarea masei" - prelucrarea lemnului ce poate fi produsa in masa (la preturi potrivite), dar care are un aspect mai putin ieftin, mai artistic si unic.
 
Dulap din furnir

Aceasta noua serie de panouri din furnir ia cele mai bune caracteristici ale cherestelei constitutive si le transforma in opere de arta din lemn, ce combina cele mai bune forte ale panourilor din lemn natural de esenta tare in diverse moduri creative. In timp ce acestea sunt prezentate in aceste exemple, ca suprafete subtiri, finisate pentru dulapuri, acestea ar fi frumoase in jurul unui semineu sau utilizate ca material de decor sau de perete pentru alte piese de mobilier si proiecte de interior.

Mobilier din furnir

Unele dintre aceste combinatii sunt putin probabile: lemn de trandafir in culori contrastante si pin clasic, bambus ieftin si tec super-puternic. Fie foile vin cu dungi, cutii sau alte modele, lipind acestea pe un panou subdiacent se economisesc multi bani si este mult mai frumos decat multe finisaje standard.
 
Paneluri din furnir

Alte strategii sunt evidente atunci cand le vezi: panourile intersectoriale reprezinta o abordare neobisnuita pentru prelucrarea lemnului, pentru placi, din cauza problemelor de rezistenta, dar potrivit pentru placile de furnir, atat timp cat acestea sunt suficient de mici pentru a evita problemele de extindere a umiditatii si de contractie de-a lungul suprafetei la care acestea sunt aplicate.
 
Mobila din furnir