Cum vopsesti usile de interior

Cum vopsesti usile de interior


Usile pline - cele suprafete plane si netede - sunt usor de vopsit, fie cu o pensula, fie cu o rola, insa pentru usile cu panouri inserate procesul este mai dificil de realizat. Indiferent de tipul de usa cu care ai de-a face, vopseste intreaga usa fara oprire. In caz contrar, s-ar putea sa se observe urme de pete de vopsea. Inainte de a incepe, elimina  clantele, placile din spatele lor, precum si dispozitivul de blocare de pe marginea usii.

Cum vopsesti usile de interior
 
Atunci cand vopsesti o usa, vopseste panourile primele, apoi vopseste sinele, pragurile si, in final, marginile, care lucrand de sus in jos. Pe usile ornate, incepe prin vopsirea panourilor inserate din partea de sus a usii. Ca si in cazul lambriului, vopseste toate panourile si materialul profilat din jurul lor. Apoi, vopseste de sus in jos, incepand cu barele de sus, cele de mijloc si cele de jos (orizontale), cu miscari de dute-vino.

Apoi, vopseste tocurile verticale (cele laterale) cu miscari de sus in jos. Daca vopsesti ambele laturi ale usii, repeta aceasta procedura. Daca vopsesti doar o parte a usii, vopseste marginea de sus cu un strat luminos. In timp, vopseaua se poate construi pe marginea superioara si cauzeaza lipirea usii. In cele din urma, vopseste marginile balamalelor usii, precum si marginea dispozitivului de blocare.