Rulouri chic pentru ferestre

Rulouri chic pentru ferestre


Urmati instructiunile de mai jos pentru a realiza rulouri din hartie de efect pentru ferestrele voastre.

Rulouri din hartie
 
   1. Veti avea nevoie de hartie presata cu fibre naturale in ea. Alegeti marimea hartiei in functie de dimensiunea ferestrei. Veti avea nevoie, de asemenea, de un snur si 4 piese de 2,5 cm x 5,1 cm din lemn ce masoara latimea rulourilor din hartie, impreuna cu lipici. Pentru a suspenda ruloul veti avea nevoie de un burghiu sau o surubelnita si suruburi.

   2. Acoperiti cu hartie si masuarati la fiecare 7,6 centimetri. Apoi, impaturiti hartia inainte si inapoi, ca un acordeon.

   3. Pe masura ce impaturiti, perforati hartia la intervale de 15,2 cm, apoi din nou la 10,2 cm de la aceste gauri, cat permite spatiul acest lucru. Asigurati-va ca veti gauri din fata in spatele hartiei, pentru un aspect mai curat. In functie de marimea ruloului, vor fi gauri egale pe fiecare indoitura, amplasate la distante egale.

   4. Odata ce procesele de pliere si de gaurire sunt complete, veti lipi 2 bucati de lemn in partea de jos ruloului - una in fata si una in partea din spate - pentru greutate.

   5. Repetati pasul 4 prin atasarea celor 2 bucati de lemn ramase in partea de sus a ruloului.

   6. Dupa ce toate cele patru bucati de lemn sunt lipite, gauriti benzile de blana care se aliniaza cu sirurile de gauri de pe rulouri.

   7. Utilizand cativa metri de sfoara, din nou, in functie de marimea ferestrei, mergeti cu sirul in zig-zag sau in valuri, in gaura de sus, iar apoi in gaura urmatoare de jos.

   8. Dupa ce ati insirat ruloul, tineti-l sub partea de sus a ferestrei pentru a gasi cea mai buna potrivire atunci cand ruloul este coborat.

   9. Dupa ce ati gasit locul de amplasare corespunzatoare pentru rulouri, tot ce trebuie sa faceti este sa insurubati in placile rulourilor de mai sus, sub partea de sus a ferestrei.