Sfaturi pentru vopsirea usii metalice

Sfaturi pentru vopsirea usii metalice


    Acest articol te duce prin procesul de vopsire a usilor metalice si a celor din lemn. Sfaturile expuse in acest articol sunt incercate, testate si adevarate. Ce se poate face pentru usile metalice, care au fost instalate in casa, cu multi ani in urma si incep sa se cojeasca, vopseaua fiind aproape complet dusa?

    Sfaturi pentru vopsirea usii metalice
 
    Pentru acest proiect du-te la orice magazin si cumpara o solutie de indepartare a vopselei, o cutie de diluant, un spray de grund pentru spalarea vinilului si culoarea vopselei dorita, din nou, sub forma de spray. Vopseaua ce va fi folosita pe partea exterioara a usii, ar trebui sa fie vopsea de masina, de preferinta, lucioasa, deoarece acestea dureaza mai mult.
 
Indepartarea vopselei de pe usa

    Indepartati vopseaua de pe usa. Asigurati-va ca folositi manusi de cauciuc si ochelari de protectie in timpul manipularii diluantului si a celei de indepartare a vopselei. Chiar nu vei dori ca unul din aceste produse sa-ti intre in ochi de aceea ia-ti toate masurile de siguranta. In ceea ce priveste solutia de indepartare a vopselei, aceasta va va arde mainile, daca nu veti purta manusi de cauciuc. (In cazul in care unul din aceste produse va va afecta ochii, clatiti cu multa apa rece si cautati asistenta medicala).
    Acum vopseaua este indepartata de pe usa, asa ca ce urmeaza? Spalati usa cu diluant pana cand vopseaua este complet eliminata. Slefuiti usor usa metalica cu hartie pentru slefuit de 320, care poate fi achizitionata de la orice magazin auto. Apoi utilizati o carpa uscata, de preferinta, din bumbac, pana cand usa este complet curatata de praf.
    Acum veti grundui usa. Acest grund este foarte subtire, ca si cum s-ar folosi apa, asa ca tineti cutia la cel putin 12 centimetri de usa. Spreiati pe ambele parti, iar apoi lasatati sa stea timp de 12 ore in soare, daca este posibil.
    Urmatorul pas este de a slefui grundul, dar va trebui sa utilizati o hartie grunduita foarte fina. Puteti folosi una de 1000. Slefuiti usor grundul  pana cand luciul dispare. Din nou, se spala si se sterge grundul cu o carpa uscata. Dupa ce continui cu aceeasi procedura pe ambele parti ale usii, puteti aplica vopseaua.

Vopseaua de pe usa


    Acum este momentul sa pui usa in pozitie verticala. Motivul pentru care faceti acest lucru se datoreaza faptului ca vopseaua sub forma de spray tinde sa picure vopsea din duze si nu veti dori ca acest lucru sa va ruineze munca. In cazul in care usa este prevazuta cu ferestre, ar trebui sa o acoperiti cu ziare si banda adeziva pentru a va asigura ca nici un strop de vopsea nu se va afla pe fereastra.
 
Usa cu ferestre trebuie acoperita cu ziare si banda adeziva pentru ca nici un strop de vopsea sa nu o pateze

    Urmatorul pas este acela de a aplica vopseaua in straturi lungi si egale, cu miscari verticale, inainte si inapoi, de 20 pana la 25 cm de la usa. Pentru a se evita supra-spreierea, se aplica un strat de vopsea umeda, ce se suprapune intotdeauna peste ultimul strat de vopsea care tocmai a fost aplicat. Dupa ce vopseaua s-a uscat, aproximativ 30 de minute intr-o zi calda, se aplica al doilea strat de vopsea, de data aceasta mergand de sus in jos pe suprafata usii, in cazul in care ati trecut cu vederea anumite locuri la aplicarea primului strat de vopsea. Din nou, asteptati 30 de minute, dupa care aplicati ultimul strat de vopsea. De data aceasta, veti utiliza aceleasi miscari pe care le-ati utilizat pentru primul strat de vopsea, asigurandu-va ca usa a fost vopsita corect, fara dungi, locuri ramase goale si fara picaturi de vopsea nedorite ce pot aparea pe suprafata usii. Din moment ce nu puteti vopsi decat o singura parte a usii, la un moment dat, va trebui sa acoperiti intrarea cu material plastic, deoarece nu veti mai putea aplica vopsea decat dupa cel putin 24 de ore, in functie de cat de cald este afara si de cantitatea de umiditate din aer, deoarece diluantul din vopsea va trebui sa se evapore altfel vopseaua nu se va usca complet.

A doua zi puteti repeta procesul mentionat mai sus


    De asemenea, acest proces functioneaza si pentru usile din lemn, usile de garaj, dar trebuie sa se aplice mai multe straturi de grund pana cand culoarea lemnului este complet galbena sau verde, in functie de culoarea grundului, deoarece acesta vine in doua culori: galben si verde. Nu uitati ca acest grund nu poate fi folosit pentru acoperirea suprafetei usii pentru care se foloseste vopseaua, deoarece nu este durabil pe vreme rea daca peste acesta nu se aplica un strat de vopsea.
 
 De asemenea, acest proces functioneaza si pentru usile din lemn, usile de garaj