Oglinda in designul de interior

Oglinda in designul de interior


    Fie obsidian slefuit (roca vulcanica sticloasa, de culoare neagra sau bruna-cenusie, intrebuintata in epoca de piatra pentru confectionarea armelor si uneltelor), bronz sau sticla sprijinita pe metal, ne-am privit in ea reflexia de mii de ani. Totusi, oglinzile se afla undeva in afara timpului atunci cand vine vorba de design de mobilier modern si creativ. Desi oglinda a ramas la fel de-a lungul timpului, intrebuintarea ei, precum si formele originale pe care le-a luat de-a lungul timpului fac din acest obiect de ornament unul dintre cele mai creative si atractive concepte de design. 

Oglinda in designul de interior
 
   Conventia dicteaza ca o oglinda este reprezentata de o singura suprafata intacta si intreaga. Dupa cum se poate observa, acesti designeri nu urmeaza conventiile.  Afroditi Krassa reprezinta o sculptura realizata din oglinda, folosind forme si idei inspirate din natura, pentru a crea un design inedit. Cealalta oglinda apare ca o cascada ce se scurge gentil de pe perete.

Sculptura realizata din oglinda

    Pentru peretii cu suprafete simple, traditionale, exista doua directii de disign: aceasta oglinda simuleaza ce esti fortat sa faci atunci cand oglinda se vede prea in ceata pentru a fi folositoare, iar cealalta directia este descrisa de "oglinda cap de caine" ce are un design cu linii clare si sofisticate.  

Oglinda sub forma de cap de caine

    Un tribut adus jocului de puzzle ce te face dependent, aceasta oglinda este realizata de designerul Alexey Pajitnov. Statia Vremii in Oglinda va putea sa te anunte in legatura cu vreamea din cartierul tau.

Oglinda sub forma de Tetris

    Ce le mai rezerva viitorul oglinzilor? Cel mai probabil acestea vor fi transformate in geamuri. Datorita tehnologiei dezvoltata in Japonia, ceea ce pare a fi o simpla placa de sticla poate deveni o suprafata oglindita prin miscarea unui comutator, prin introducerea fie a oxigenului sau hidrogenului intr-un strat situat intre foliile subtiri de sticla. Un alt progres in ceea ce priveste tehnologia de a retine razele solare prin folosirea oglinzilor. Desi nu putem fi siguri, presupunem ca Oglinda Ispititoare este un astfel de exemplu - de la cativa metri departare pare a fi o suprafata de lumini stralucitoare, insa apropiindu-te in aria senzoriala (aproape 46 de cm) iti vei putea vedea reflexia ta.
 
 Tehnologia oglinzii-geam si Oglinda Ispititoare