Alegerea covorului

Alegerea covorului


    Casa ta este mult mai mult decat cei patru pereti care o inconjoara si de cele mai multe ori oamenii au tendinta de a ignora faptul ca plafonul deasupra lor si podeaua de dedesubt trebuie sa arate perfect. Dar alegerea covorului perfect pentru casa ta nu este doar despre aspect, dar si pentru a mentine pardoseala sigura, in timp ce-ti alinti simturile. Iata cateva sfaturi care te vor ghida prin procesul de a alege covorul perfect pentru tine.

Alegerea covorului
 

1. Tine seama de spatiul disponibil si de utilizare


    Ca si in cazul mobilierului ce il alegi, singurul si cel mai important factor de care ai nevoie este spatiul disponibil si traficul la care covorul este supus. Pentru camera de zi, mergi pe un covor din lana, pentru ca este in general un material de cea mai inalta calitate. Poti alege ceva mai ieftin, traverse de exmplu pentru holuri sau terasa. Doar asigura-te ca ai masuratori exacte ale camerei pentru care cumperi covorul.

2. Verifica rasucirile din fire si calitatea tesaturii


    Sunt atat de multe varietati de tesaturi pentru covoare disponibile in zilele noastre, asa ca trebuie sa fi atent la tema de design aleasa pentru camera respectiva. Este o norma general acceptata ca numarul de rasuciri in fire ofera o indicatie justa a calitatii covorului. Cumpara calitate!

 Sunt atat de multe varietati de tesaturi pentru covoare disponibile in zilele noastre

3. Asigura-te ca nuanta si design-ul se potrivesc cu interiorul


    Culoarea si design-ul covorului ar trebui sa se potriveasca cu interioarele existenta in casa. Daca ai un stil minimalist atunci alege nuanteneutre impreuna cu negru si alb. Nuantele inchise de rosu pot merge bine cu o tema romantica, in timp ce lumina verde este, evident, alegerea perfecta daca iti place natura. Daca doresti sa ramai la nuantele neutre si sa fii inca trendy, incearca albastru impreuna cu alb. Nuantele luminoase accentueaza iluminarea camerei si o face mult mai intensa.

4. Verifica daca covorul este patat, static si dispune de protectia solului


    Covoarele moderne din zilele noastre nu se compara cu cele vandute in trecut. Acestea aveau nevoie de multa intretinere si grija. In prezent exista covoare care au protectie statica, impotriva solului si a petelor. S-ar putea sa platesti mult initial, dar odata ce ai adus covorul acasa, poti sa spui ca acestea se vor mentine mai mult timp cu mai putina atentia si timp dedicat acestui proces. Deci, cheltuieste banii cu intelepciune pentru a avea beneficii pe termen lung.

5. Alege modelul


    Nivelul captuselii de sub covor este determinat in functie de suprafata pe suprafata pe care este asezat si de traficul intens. Cheama un profesionist pentru a o instala si asigura-te ca va instala o extra captuseala. Cumpara covorul de la comerciantul potrivit si verifica garantia inainte de a-l aduce acasa.
 
Covor pufos din lana

    Aminteste-ti ca achizitionarea unui covor este o investitie pe termen lung si va trebui sa decizi exact cati bani esti dispus sa cheltui pe el si cat timp il vei folosi, inainte sa optezi pentru altul.