Economiseste spatiul cu scari unice

Economiseste spatiul cu scari unice


    Atunci cand vine vorba de scari, majoritatea arhitectilor raman conservatori, punand siguranta si stabilitatea inaintea esteticului. Altii, insa, se straduiesc sa indeplineasca ambele cerinte, scari sigure si frumoase, iar in unele cazuri, creatiile lor devin centrul de focalizare a camerei - mai mult o instalatie artistica, decat un element arhitectural functional. Scarile realizate din sticla par ca plutesc in aer, iar creatiile inovative din lemn servesc drept rafturi de carti si pentru sezut. Aceste design-uri de scari, care se indreapta foarte departe de inceputuri, devin adevarate opere de arta, minuni ecologice.

Economiseste spatiul cu scari unice
 

Scari realizate pentru un spatiu foarte stramt


    Exista multe design-uri de scari care sunt concepute a salva din spatiul atat de necesar celor ce au locuinte mici. In mod normal ai de ales intre estetic si in functie de ce pret iti permiti. In acest caz, arhitectii suedezi intrunesc ambele criterii. Aceste scari ocupa un spatiu putin mai mare decat un dulap si sunt realizate din cutii de pin economice.

Scari realizate pentru un spatiu foarte stramt

Scari in care sunt depozitate cartile


    Aceste scari reprezinta o modalitate ingenioasa de a aseza cartile astfel incat te poti bucura de o biblioteca unica si de functionalitatea treptelor. Instalate intr-un apartament mic din Londra, scarile permit proprietarilor sa aiba acces la un spatiu neutilizat, iar in acelasi timp creaza o biblioteca pentru colectia lor de carti. Un luminator amplasat pe tavan face ca titlurile cartilor sa fie vizibile, iar forma fiecarei trepte permite celui ce cauta o carte interesanta sa se aseze si sa priveasca in jur.
 
 Scari in care sunt depozitate cartile
 

Scari ondulate din otel


    Arhitectul Thomas Heatherwick este cunoscut pentru abordarea sa neobisnuita de a rezolva problemele. is renowned for his unusual approach to problem solving. Scarile pe care le-a creat pentru magazinul sub forma de nava amiral Longchamps din New York sunt construite din fasii continue, ondulate, de otel. Pentru ca magazinul avea un spatiu situat deasupra nivelului strazii, arhitectul a trebuit sa gaseasca o modalitate de a atrage oamenii.
 
 Scari ondulate din otel