Cum se regleaza o usa cu inchidere pneumatica

Cum se regleaza o usa cu inchidere pneumatica


O usa cu inchidere pneumatica asigura faptul ca usa se inchide in spatele oamenilor, cand acestia intra sau ies dintr-un domiciliu, magazin sau birou de afaceri. Amortizoarele pentru usi sunt elemente comode care permit inchiderea usii fara folosirea mainilor, atunci cand cineva are mainile pline. Viteza si forta usii dicteaza cat timp ii ia unei persoane sa intre sau sa iasa pe usa, inainte ca aceasta sa se inchida.

Cum se regleaza o usa cu inchidere pneumatica
 
Dificultate: destul de usor

Materiale necesare:
  • surubelnita
Instructiuni:

Ajustari pentru sistemul de inchidere a usii


Pasul 1:

Localizeaza surubul de la capatul usii cu inchidere pneumatica.

Pasul 2:

Intoarce surubul in sensul acelor de ceasornic cu o surubelnita pentru a preveni usa sa se tranteasca la inchiderea ei cu putere.

Pasul 3:

Roteste surubul de la capatul sistemului de inchidere a usii, in sensul acelor de ceasornic, pentru ca usa sa se inchida mai repede.

Ajustari aplicate suportului

Pasul 1:

Deschide usa cu o mana si gliseaza patratul din metal pentru a se opri in partea cu balamale usii. Gliseaza sistemul de oprire pana cand atinge cilindrul sistemului de inchidere a usii. Elibereaza usa si acesta va ramane in pozitia respectiva.

Pasul 2:

Slabeste cele doua suruburi de pe suportul ce tine sistemul de inchidere pneumatic pe usa. Intoarce suruburile partial invers acelor de ceasornic, dar nu le indeparta.

Pasul 3:

Gliseaza suportul spre manerul usii. Strange cele doua suruburi in sensul acelor de ceasornic.

Pasul 4:

Indeparteaza cuiul care ataseaza sistemul de inchidere a usii de suportul de montare a usii. Trage cuiul drepta, in sus si in jos. Muta cuiul intr-o gaura mai aproape de manerul usii si insereaza cuiul in consola.

Sfaturi si Avertismente
  • ajustarile sistemului de inchidere a usii vor adauga sau vor reduce cantitatea de presiune a aerului in interiorul cilindrului pneumatic, pentru a creste sau micsora forta de inchidere a sistemului de inchidere a usii.
  • ajustarile suportului adapteaza sistemul de inchidere a usii pentru a-l face sa se inchida complet. Mutarea consolei sau a cuiului in suport, intr-o pozitie mai departata de manerele usilor, va inversa procesul si va opri usa sa se loveasca la inchidere.
  • regleaza un sistem de inchidere a usii cu mici schimbari incrementale si apoi verifica rezultatele, dupa fiecare ajustare, pentru a vedea daca acestea corecteaza problema.
  • un sistem de inchidere pentru usa care opereaza mai lent permite ca aerul conditionat si caldura sa iasa din casa.
  • un sistem de inchidere pentru usa care opereaza prea repede se va inchide intr-o persoana si o va impinge prin usa.