Amenajari exterioare: creaza compost pentru gradina

Amenajari exterioare: creaza compost pentru gradina


Sezonul de gradinarit, pe timpul verii, se apropie de sfarsit, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa te opresti sa realizezi compost, mai ales atunci cand poti sa redirectionezi mai mult de jumatate din gunoi intr-o sursa de sol, ca baza pentru plantarea de flori. Si cu toate lucrurile aparent nebunesti din care poate fi realizat compostul - de la prezervative la banda adeziva - vei avea cu siguranta lucruri pe care le poti folosi pentru a crea un sol fertil si plin de nutrimente.

Amenajari exterioare: creaza compost pentru gradina
 
Manusi de latex si baloane

Uitam ca de fapt latexul este un material natural, biodegradabil. Deci, daca dupa o petrecere ai ramas cu multe baloane si manusi de latex, le poti arunca in teancul pentru compost - ele se vor descompune in sase luni.
 
Compost pentru gradina din latex

Pluta de la sticla de vin

Multe crame au trecut la dopuri din plastic, dar cele naturale sunt mult mai bune, din mai multe motive - nu in ultimul rand, prin  achizitionarea plutei ajutam la protejarea padurilor de pluta din Portugalia. Dar, spre deosebire de dopurile din plastic, dopurile naturale sunt compostabile - desi acestea trebuie sa fie defalcate in bucati mai mici, intrucat le ia un timp pentru a se biodegrada.
 
 Biodegradabile pentru gradina

Scobitori si bete de chibrit

Este mult prea usor sa arunci lucrurile mici, ca scobitori, carton sau bete de chibrit in cosul de gunoi, dar acestea se adauga in timp, iar ambele sunt usor de defalcat in cosul de compost.

Amenajarea gradinii cu compost

Luffa si bureti naturali

Luffa - un tip de leguma - si buretii de mare sunt biodegradabile, resurse naturale regenerabile, ce pot fi utilizate pana sunt extrem uzate si apoi compostate pentru un produs cu zero deseuri.
 
Amenajarea solului cu compost

Vata minerala

Atata timp cat speli in mare parte imbracaminte din fibre naturale si alte textile, compostarea vatei minerale nu este o problema. Dar poti face si altceva cu ea, de asemenea: este o iasca fantastica! Acestea se pot pastra in pungi inchise cu fermuar, putand fi apoi folosita pentru iesirile cu cortul si alte ocazii cand vrei sa faci un foc in aer liber.
 
 Vata minerala pentru amenajarea gradinii