Alegerea pietrei de pavaje

Alegerea pietrei de pavaje


Majoritatea oamenilor sunt familiarizati cu caramizile de pavaj, dar exista si alte optiuni ce merita verificate. Pietrele de pavaj pot furniza aspectul potrivit pentru proiectul tau de imbunatatire a casei.

Alegerea pietrei de pavaje
 
Materiale necesare:
  • pietris
  • beton
  • pietre de pavaj
  • nisip
Instructiuni:

Pasul 1:

Alege pavajele - care sunt mai durabile decat caramida obisnuita - pentru drumuri, alei, cai de acces si curti interioare. Planifica sa le amplasezi in nisip, beton sau pietris - vezi pasul 3.

Pasul 2:

Decide ce forma si ce culoare doresti. Toate materialele vin in rosu, gri, maro, precum si in alb, pestrite si unele in verde si albastru.

Pasul 3:

Decide ce fel de baza doresti. Nisipul este bun, dar tinde sa erodeze in zonele cu multa ploaie. Pietrisul functioneaza bine, dar poate fi dificil de folosit in picioarele goale. Betonul tine buruienile departe si ramane permanent, dar are tendinta de a crapa de-a lungul timpului si necesita timp si munca pentru a fi aplicat in locul dorit.

Pasul 4:

Priveste zona in care vei folosi pavaje. Ai prefera modelul traditional de pavele de caramida sau aspectul preliminar din dale realizate din pietre rotunde? Iti place un model de fagure de miere sau aspectul aleator?

Pasul 5:

Stabileste cati metri patrati din suprafata trebuie acoperiti.
 
Pavaje din piatra

Pasul 6:

Ia in considerare dalele de pavaje prefabricate. Aceste unitati turnate in beton sunt disponibile intr-o mare varietate de culori, forme, texturi si dimensiuni.

Pasul 7:

Reutilizeaza bucatile de beton sau piatra naturala sparte pentru a crea pavarea. Acestea functioneaza bine pentru alei si curti interioare. Bordurile neregulate nu vor permite o potrivire exacta intr-o zona limitata.