Cum sa fii creativ cu tapetul

Cum sa fii creativ cu tapetul


Cu totii stim ca tapetul poate crea un efect superb pe pereti, dar de ce sa ne oprim acolo? Du tapetul dincolo de pereti, folosindu-l in toata casa. Este o modalitate foarte buna de a profita de resturile de hartie rezultate din aplicarea tapetului pe pereti sau daca nu ai, te poti uiti dupa hartie vintage. Odata ce ai achizitionat tapet, esti gata sa incepi proiectul de tapetare a locuintei (fara pereti)!

Cum sa fii creativ cu tapetul
 
Materiale necesare:
  • resturi de tapet
  • cutii de pantofi, cutii de palarii, cutii de colectare a fotografiilor / cutii de colectie, casete de bijuterii (daca ai si cutii de cadouri, acestea merg la fel de bine, atata timp cat sunt confectionate dintr-un carton greu, de buna calitate)
  • cuburi decorative sau rafturi deschise
  • placa din pluta
  • rame
  • hartie
  • panglica
  • foarfece
  • clei
Pasul 1:

Alege tapetul si aduna provizii. Daca dispui de bucati relativ mari de tapet, ai cateva optiuni la care poti apela. Poti acoperi cutii de palarii mari sau cutii de cadouri, sa liniezi partea interioara a rafturilor deschise sau a cuburilor de decorative, poti acoperi o bucata de pluta pentru a crea un avizier sau poti inrama piesele pentru un aspect grafic modern.

Pasul 2:
 
Ai bucati de tapet de dimensiuni medii sau mici? Poti acoperi cutiile mai mici (cutii de pantofi sau orice alte cutii mici) sau ai putea linia partea interioara a casetei de bijuterii pentru o atingere luxoasa decorativa. Daca ai luat diferite modele de tapet, foloseste-le pentru a acoperi o pluta cu un model, incercand sa tai tapetul in forma de romb sau patrate. Acestea pot fi amplasate chiar, intr-un model aleator, imprastiate.
 
Acopera cutii de bijuterii cu tapet

Pasul 3:
 
Daca ai luat bucati de hartie mai mici, le poti utiliza pentru a crea felicitari, biletele de cadouri. Tot ce ai nevoie sunt: hartie, foarfece si lipici. Sau ai putea folosi clesti de perforat in forme decorative sau foarfeci cu lame ce creaza taieturi decorative pentru a adauga o atingere suplimentara decorativa hartiei. Pur si simplu taie design-ul si obtii sablonul. Cu un cutit sau o foarfeca (si putina ambitie), poti crea tot felul de forme pentru a infrumuseta cartile tale. Tot ce trebuie sa faci este sa tai bucati ce va plac si sa le lipesti pe hartie. Daca vrei sa realizezi biletele suspendate pe cadouri, nu uita sa adaugi o mica gaura in coltul biletelului pentru a atasa panglica.
 
Acopera cutiile de pantofi si de palarii cu tapet