Tendintele anului 2009 in amenajarea locuintei

Tendintele anului 2009 in amenajarea locuintei


    A mai trecut un an, si daca esti o impatimita a ceea ce se poarta anul acesta in materie de design interior atunci ai ajuns unde trebuie, deoarece iti vom dezvalui culorile la moda, liniile mobilierului, tendintele decoratiunilor ce intregesc aspectul confortabil al locuintei tale. Chiar daca nu esti persoana care sa-si mobileze casa in functie de tendinte poti afla multe lucruri interesante.

   Tendintele anului 2009 in amenajarea locuintei
 
 Trendul anului 2009 in amenajarile interioare este o combinatie moderna intre designul hi-tech cu elemente baroce. Prin urmare, stilul 2009Design interior este o imbinare a clasicului cu ultramodernul, asa ca puteti refolosi mobila veche intr-un cadru modern si invers, ceea ce va poate scuti de cheltuieli in plus. A revenit mobilierul lacuit si ca tesaturi se poarta catifeaua in culori intense, la care se adauga elemente moderne reprezentate de electronice.

    Este un stil indraznet, neavizat persoanelor conservatoare, pentru ca totusi presupune schimbarea atat a formelor, cat si a culorilor. Am putea vorbi de un design minimalist in care se imbina diferite elemente asa cum sunt candelabrele din fier forjat sau din sticla de culoare neagra, cu un mobilier caracterizat prin linii curbe, spre deosebire de stilul anului 2008 in care erau predominante liniile drepte, iar peretii vor fi imbracati in tapet cu modele abstracte ample.

    Cromatica este caracterizata prin culori inchise si reci, in special negru si gri, dar se mai folosesc si visiniul, movul, verdele inchis,Corpuri de iluminat - candelabrul spre deosebire de anii trecuti in care predominau nuantele pastelate si cele deschise. Dupa cum se stie, culorile inchise nu se prea pot folosi in camerele mici, deoarece dau senzatia de ingramadeala, asa ca vorbim de incaperi inalte si mari. Un alt element important este reprezentant de ferestre care trebuie sa fie cat mai mari pentru a beneficia de lumina naturala astfel incat sa ia din intensitatea designului rece.

    Stilul victorian a revenit in trenduri, in special in ceea ce priveste designul scaunelor, dar si pentru formele pieselor de mobilier cu picioare sculptate si curbate, insa acesta este combinat cu dispozitivele de ultima generatie asa cum sunt plasmele sau LCD-urile amplasate in sufragerii. MobilierBancuta turceascaul se doreste a fi solid, cu accesorii aristrocratice, pe suprafata carorara se poate folosi un material rece asa cum este metalul. Este introdusa o forma inovativa de mobilier, o combinatie intre fotoliu si canapea, bancuta turceasca, care va fi un obiect nelipisit din tendintele acestui an.

    Se poarta multe briz-brizuri stralucitoare astfel incat sa puna in evidenta cromatica folosita si piesele de mobilier. Mai mult decat atat, ca si la sfarsitul anului 2008, se vor folosi covoarele fie din piele, fie din blana. Corpurile de iluminat vor fi reprezentate, dupa cum am mentionat mai devreme, de candelabre mari, dar si de veioze amplasate in special pe noptiere si aplice de diverse forme asezate pe pereti.