Tapet ingenios si inovativ

Tapet ingenios si inovativ


    Tapetele nu mai sunt ce au fost odata, dar nu cred ca te-ai gandit vreodata ca tapetul pe pereti poate arata atat de bine precum cele ce vor fi expuse aici. Ai o casa superba, cu o mobila deosebita - ce mai lipseste? Idei noi si tehnici revolutionare au permis designerilor sa aduca in prim plan suprafetele 2D prin folosirea tapetelor creative. Ce se afla pe peretele tau?

Tapet ingenios si inovativ
 
    Tapetul ce emite lumina datoreaza aspectul sau luminescent diodelor luminoase (Led-uri) incastrate in perete. Micile LED-uri permit designerilor, asa cum este Jonas Samson din Olanda sa creeze tapete inovative care dubleaza sursa de lumina - ele pot fi potrivite sa furnizeze atat de multa lumina cat este necesar.

Tapetul ce emite lumina

    Tapetul se poate improspata, in mod interactiv, asa cum arata tapetul realizat de artistul Shi Yuan. Caldura ce se ridica de la un radiator montat pe perete pare ca da viata unui tufis de fructe de padure, adaugand culoare unui design monoton.

Tapetul cu aspect natural

    De asemenea, tapetul poate fi realizat astfel incat sa fie sensibil la atingere, reactionand la presiuni gentile cu un raspuns auditiv. Acest lucru se intampla cu asa numitul tapet "hartia inteligenta" dezvoltata de Page Four, un cercetator al Universitatii de Stiinte ale Fibrei si Retele de Comunicare din Sundsvall, Suedia. Acest tapet contine senzori si difuzoare speciale ce sunt integrate in hartia de tapet utilizand cerneala conductiva realizata din particule de argint.

Tapet realizat din cerneala conductiva din particule de argint.

    Daca vopsirea tapetului cu argint poate fi prea scumpa, exista o altenativa si anume lipind pe perete dolari tip bancnote. Ideea aceasta a fost folosita de in special in baruri asa cum sunt cel din Florida Keys numit "No name Pub" (Taverna fara nume), "McGuire’s Irish Pub" (Taverna irlandeza McGuire) din Pensacola, Florida, iar din statul Arizona s-a folosit pentru Hotelul Oatman.
 
 Tapet cu dolari tip bancnote