Microchip implantat in umar

Microchip implantat in umar


    Sa-ti amintesti sa-ti iei pastilele de pe prescriptia medicala, in fiecare zi, poate fi greu pentru oricine, dar este o provocare in special pentru pacientii varstnici care pot fi un pic uituci.
 
    Microchip implantat in umar
 
     Compania farmaceutica elvetiana Novartis, a propus o modalitate noua de a reaminti seniorilor sa ia pastilele la timp: un microcip implantat in umarul lor, care va reactiona cu microcipul, in medicamentele lor.

    Micile micro-cipuri nu vor dauna corpului uman in nici un fel, iar in cazul in care pacientul uita medicamentele sau ia doza gresita, un sistem automatizat de telefon va alerta pacientul.

Micile micro-cipuri nu vor dauna corpului uman in nici un fel

    Suna futurist, dar sistemul a trecut deja prin diferite teste ce s-au incheiat cu succes. Peste o perioada de sase luni, rata pacientilor care-si luau pastilele la timp, a crescut de la 30% la 80 %.

    Un sistem ca acesta are potentialul de a salva vieti nenumarate, deoarece tine pacientii pe drumul cel bun in ceea ce priveste medicamentatia necesara. Novartis nu este singur in incercarea de a ajuta pacientii sa-si aminteasca de pastilele lor: Pfizer a venit recent cu un sistem automat de telefonie menit sa reaminteasca pacientilor cand este timpul pentru medicamente lor, desi implanturile umane sunt o actualizare destul de diferita.