Mansarda din metal adauga spatiu casei

Mansarda din metal adauga spatiu casei


    Stiati ca: inainte de a deveni cunoscute in lume, mansardele acoperisurilor au fost dezvoltate ca raspuns la o portita in codurile din domeniul constructiilor din Parisul istoric.
 
 Mansarda din metal adauga spatiu casei
 
     Inaltimile au fost limitate de standardele orasului, dar masuratorile au mers numai pana la linia de cornisa, astfel incat intreaga zona de extra mansarda (in prezent, apartament parizian de lux) a trecut legislatia relevanta si s-a transformat intr-o senzatie de stil international.
 
Mansarda acoperisului

    Ceea ce a fost odata o podea in unghi drept in afara orasului Praga a fost transformata (de Sepka Architekti) intr-o variatie deosebit de moderna pe stilul clasic de mansarda de acoperis. La fel ca aceasta abordare a cladiriie istorice, caracterul structurii se schimba in mod dramatic de la peretii mai josi la partea superioara placata in metal si pana la spatiul penthouse cu aspect contemporan.


Plan arhitectural mansarda metalica

    Podul construit in exterior a fost transformat intr-un spatiu mult mai deschis, cu mai putine ziduri inclinate si cu acces semnificativ la lumina naturala prin noile ferestre dreptunghiulare. In timp ce cu siguranta, iese in evidenta in raport cu imprejurimile ca un supliment ultramodern al casei, dar se potriveste si cu o traditie bogata de diferentiere a etajului superior al unei resedinte de cel de sub el.  

Constructii - mansarda casei

    Fara exceptie, interiorul este unic si neobisnuit intr-o varietate de moduri. Unele camere mai mici, mai private, sunt vopsite cu scheme de culori luminoase si indraznete. Spatiile la comun redau aspectul de parchet din lemn masiv nrfinisat, produse din lemn reciclate si o biblioteca din lemn built-in. O aplica circulara sta fatis deasupra unei mese rotunde, o interactiune modernista de solid si de spatiu gol.
 
 Interior mansarda metalica