Gradini mobile si portable

Gradini mobile si portable


    Ai vazut vreodata un carucior de cumparaturi plin de plante? Ce ai zice de o sera in spate unui camion? Nu, atunci poate o gradina pe roti? Sau la extrema ecologica: ce zici de o remorca tipica care se deschide intr-o gradina artificiala verde - ultimul ragnet in materie de terase kitsch portabile.
 
 Gradini mobile
 
   Aceste concepte de gradinarit prezentate in acest articol sunt toate lucrari in curs de desfasurare - unele au fost realizate, in timp ce altele sunt inca in faza de idei pentru un viitor mai verde. Aceasta piesa de arta, de exemplu, realizata de Kevin Van Braack, lasa gradina verde sa fie dorita.

Gradina mobila din New York

    Observata pe strazile din Brooklyn, New York, aceste masini ciudate, verzi infloresc locurile pe unde trec - gradini miniaturale montate in spatele unui camion.

Gradini portabile

    Mergand cu un pas mai departe, Joseph Baldwin a inceput sa planteze flori salbatice si ierburi de preerie pe platforme plate de tren pentru a fi remorcate de vehicule urbane de tranzit in beneficiul unui public mai larg.

Gradina in tren

    O optiune mai prietenoasa din punct de vedere ecologic, prezentata de Annechien Meier, implica o gradina mobila pentru care nu se consuma energie alcatuita dintr-o platforma din lemn, pe roti de cauciuc, ce poate fi remorcata manual si parcata oriunde.

Rulota cu gradina

    Varianta S.O.S. a gradinei mobile este poate putin mai durabila decat restul. In loc sa lege verdeata (literal si metaforic) cu simboluri de industrializare (sub forma de vehicule alimentate cu combustibili fosili), ideea ia carucioarele de cumparaturi abandonate, din orice oras, si le transforma in gradini mobile in miniatura, producatoare de alimente.
 
Gradini mobile si portable