Curatenia: robot ce curata strazile italiene

Curatenia: robot ce curata strazile italiene


    Robotii adorabili si utili sunt o mare slabiciune a noastra? Ca parte a programului de cercetare DustBot, de trei ani si cu o investitie de 3.9 milioane dolari, acest prototip de robot ce mananca gunoi ruleaza pe strazile din Peccioli, Italia, in aceasta vara, aduna gunoi si reciclabile. 
 
 Curatenia: robot ce curata strazile italiene
 
   La fel ca personajul Wall-E, robotul strange gunoaie si le sorteaza in reciclabile, organice (pentru a fi compostate) si alte deseuri. Apoi le transporta la o instalatie de gestionare a deseurilor, gasind drumul prin utilizarea hartii incarcate inainte si senzori pentru a evita obstacolele.

    Robotii ce strang gunoiul sunt luati in considerare serios ca o alternativa viabila la camioanele de gunoi uriase si ineficiente care de multe ori nu se incadreaza pe strazile inguste italiene. Robotii ar economisi energie si ar limita poluarea, in acelasi timp, ajutand la reducerea volumului de gunoi aruncat.
 
    Robotii ar putea fi chemati la actiune cu ajutorul telefonului mobil a cetatenilor, precum si mergand din usa in usa, precum si identificand "consumatorii" cu un PIN unic.
 
 Robot ce curata strazile publice
 
    DustCart mai are timp de stat pana a-l vedea lucrand pe strazile aglomerate, dar uitandu-ne la solutiile de gestionare a deseurilor urbane, ca aceasta, ne putem da seama ca s-a facut un pas urias pentru orasele din intreaga lume.