Case din sticla

Case din sticla


Case si sere din sticla

    Multi dintre noi isi privesc casele ca fiind propriile lor sanctuare. Casa reprezinta locul unde poti fi tu insuti, unde te poti destinde si poti umbla cum vrei tu,  oricand vrei tu. Dar pentru oamenii care traiesc in case de sticla, casa arata mai degraba ca un acvariu. Unele dintre aceste case de sticla arata impracticabile pentru viata de zi cu zi, altele au un scop precis. De asemenea, serele sunt construite din sticla pentru a intari puterea soarelui pe care o are asupra cresterii plantelor. Indiferent daca ele servesc oamenii sau plantele, aceste case realizate din sticla sunt uluitoare din punct de vedere vizual.

Casa din sticla - New Canaan Connecticut

 Casa din sticla - New Canaan Connecticut

    Una dintre posibilele cele mai faimoase case de acest tip este Casa de Sticla, fiind chiar resedinta arhitectului care a proiectat-o. Atunci cand a fost terminata in anul 1949, casa a fost recunoscuta ca si un triumf al arhitecturii din sticla si chiar si acum continua sa fie una dintre cele mai iubite designuri, iar in 1997 a fost declarata un jalon national. Amplasata in New Canaan, Connecticut, Casa de Sticla si-a deschis portile pentru vizitatori.

Casa de sticla din padure - Karuizawa, Japonia

 Casa de sticla din padure - Karuizawa, Japonia

    Aceasta casa extraordinara este amplasata intr-o padure din orasul Karuizawa, Japonia. Peretii sai solizi conceputi din sticla sunt subliniati prin benzi de lemn care integreaza casa si, in acelasi timp o separa de padurea ce o inconjoara. Privelistea casei era un spatiu intunecat si neprimitor, insa arhitectii au reusit sa o transforme intr-o casa frumoasa si sa se sincronizeze cu mediul.
 

O casa de sticla extraordinara

 

O casa de sticla extraordinara

    Casa de sticla din Christiania, Copenhaga, dovedeste ca nu numai arhitectii cunoscuti pot construi structuri frumoase din sticla. Aceasta cladire a fost construita din materiale reciclate, iar peretii exteriorului au fost realizati din geamuri vechi. Ramele vechi ale geamurilor aduce un plus de caracter si sarm casei.

Sera tropicala din sticla

 

Sera tropicala din sticla

    Sera tropicala amplasata pe insula artificiala Yume No Shima (Insula de Vis), in Japonia este un exemplu magnific despre cat de bine pot arata serele. Structura sa este realizata din trei cupole ce domina privelistea acestei foste gropi de gunoi care a fost transformat intr-un parc in 1978. Cupolele au fost deschise din anul 1988, iar in zilele noastre aceasta casa impresioneaza prin tipurile de plante ce se gasesc aici: copacii bamboo uriasi si plante carnivore.