Case din sticla - continuare

Case din sticla - continuare


Sample Image

    Multi dintre noi isi privesc casele ca fiind propriile lor sanctuare. Casa reprezinta locul unde poti fi tu insuti, unde te poti destinde si poti umbla cum vrei tu,  oricand vrei tu. Dar pentru oamenii care traiesc in case de sticla, casa arata mai degraba ca un acvariu. Unele dintre aceste case de sticla arata impracticabile pentru viata de zi cu zi, altele au un scop precis. De asemenea, serele sunt construite din sticla pentru a intari puterea soarelui pe care o are asupra cresterii plantelor. Indiferent daca ele servesc oamenii sau plantele, aceste case realizate din sticla sunt uluitoare din punct de vedere vizual.

Casa din sticla Farnsworth

 

Sample Image

    O alta casa din sticla care si-a castigat notorietatea este casa Farnsworth. Casa a fost construita in anul 1940 pentru un doctor, fiind gandita ca si o trasatura a designului modern. Ceea ce a atras atentia publicului pentru aceasta casa a fost "razboiul" ulterior construirii casei dintre proprietar si arhitect. In prezent casa Farnsworth a fost declarata un jalon national deschisa publicului larg ca si atractie turistica.

Gradina botanica din sticla

 

Sample Image

    Gradina Botanica din Curitiba, Brazil, reprezinta casa acestei sere uriase. A fost modelata astfel incat sa reasambleze modelul Palatului de Cristal care era amplasat odata in Londra. Fiind in reconstructie din anul 1991, gradinile si sera au devenit una dintre cele mai populare atractii din Curitiba.

Casa din sticla - Paris

 

Sample Image

    Casa de sticla (Maison de Verre) din Paris este un exemplu demn de luat in seama a unei arhitecturi moderne realizate din sticla. Atunci cand proprietatea a fost achizitionata in anul 1920, chiriasul etajului de sus a refuzat sa vanda casa. Noul proprietar a amplasat etajul respectiv pe cricuri si a demolat cele trei nivele de sub el pentru a face loc pentru constructia casei de sticla. Trasaturile interiorului casei se misca si aluneca usor pentru a crea un spatiu de locuit fluid care poate fi schimbat oricand. Maison de Verre reprezinta o comoara franceza si chiar si astazi studentilor la arhitectura din toata lumea li se traseaza sarcina de a studia aceasta casa.