Arhitectura ecologica, design si tehnologie

Arhitectura ecologica, design si tehnologie


    In zilele noastre, a prins contur, dar si importanta tendinta de a gandi si a folosi produse ecologice, cu scopul de a micsora efectele devastatoare pe care le aduce in prim plan poluarea asupra planetei noastre. Directia "verde" a devenit una foarte populara pe plan mondial, mai ales si datorita inovatiilor aduse in domeniu.  De la vehicule ciudate verzi, pana la acoperisuri verzi, intalnim diverse produse bio, transformate pentru protejarea naturii de societatea contemporana, care este axata in special pe consum. In afara de "verdele" practic exista totusi si cateva ciudatenii care se regasesc in "arta verde" cum ar fi casele in copaci si sculpturi din arbori.

    Minuni ale design-ului "verde" modern

 Minuni ale design-ului

Se pare ca in fiecare saptamana se descopera cate o inovatie tehnologica in acest sens. Unele dintre aceste lucrari sunt deja transformate in realitate, altele vor deveni si multe dintre ele nu vor vedea niciodata lumina zilei, dar sunt creative in sensul lor.  
    

    Ferma - zgaraie nori in mediul urban

 

 Ferma - zgaraie nori in mediul urban
 
Un concept ce va deveni in curand realitate, ceea ce ar putea aduce o noua abordare a producerii mancarii bio pe plan local, in marile orase. Totusi, aceasta directie pe care se vrea a merge este plina de controverse. Nimeni nu stie ce se va intampla cu aceste "ferme", insa toata lumea este interesata sa le conceapa.  

    Acoperisuri verzi

 

 Acoperisuri verzi
 
Ti-ar placea sa ai o capra care sa se hraneasca de pe acoperis? Fie ca este utilizata in turism, prin atractii turistice, fie in ceea ce priveste consumul de energie si izolarea fonica si termica, acoperisurile verzi sunt in top pe plan mondial.  

    Vehicule "verzi"

 
Atunci cand majoritatea oamenilor se gandesc la "vehicule verzi" spun de fapt masini electrice, pe combustibili biodisel si alte inovatii practice.  Aceasta arta sfideaza toate conventiile - nu este sustinuta in mod practic, insa este reprezentata de obiecte abstracte ce se refera la mediu. Aceasta merge pe directia de a regandi ceea ce inseamna conceptul "a merge pe verde" in era noastra postmodernista.

Vehicule "verzi"

    Sculpturi in arbori

 
Unele dintre aceste lucrari sunt internationale, iar altele sunt doar formatiuni naturale conturate de-a lungul timpului. Totusi, toate acestea arata o versatilitatea uimitoare a copacilor, care se cresc si se dezvolta greu in comparatie cu alte vietati de pe planeta.

  Sculpturi in arbori

    Case in copaci

 
Aceste case nu mai reprezinta doar baraci din lemn pentru copii. In zilele noastre, design-ul caselor de acest gen a luat diferite forme si directii. De la mansarde confortabile catre vile asezate pe crengi, va oferim cateva exemple care sparg spectrul caselor ridicate in copaci.
 
 Case in copaci