Arhitectura cladirilor ce se rotesc

Arhitectura cladirilor ce se rotesc

 

Arhitectura cladirilor ce se rotesc

    Arhitectii au tintit tot timpul spre realizarea de cladiri cat mai mari, cat mai inalte si, in acelasi timp cat mai sigure. In prezent, tehnologia a realizat un pas important in ceea ce priveste atat arhitectura, cat si constructia in sine, si anume miscarea cladirilor. La ce foloseste acest pas? Ei bine in caz de cutremur sau o alta calamitate, de exemplu, cladirea se poate misca astfel incat sa preintampine caderea ei si implicit sa asigure securitatea oamenilor ce se afla acolo.
 
 
Arhitectura cladirilor ce se rotesc
 
Nu-ti place privelistea pe care o ai? O poti schimba cu noua tehnologie despre care vorbeam aplicata pe aceasta vila ce se invarte. Datorita unui balans perfect in jurul unui centru gravitational localizat cu precizie, un motor nu mai mare decat unul folosit pentru o masina de spalat poate intoarce casa pana la 360 de grade in aproape 2 ore.

Arhitectura cladirilor ce se rotesc

    Aceasta casa este un proiect destinat pentru o familie. Casa lor rotitoare este un mecanism - pivot ce permite locuintei sa se roteasca in orice directie fara a se interfera cu conexiunile la instalatia casei. Cladirea poate fi setata sa se roteasca o data la 30 de minute, pana la o data pe zi.

Arhitectura cladirilor ce se rotesc

    Casa Orhidee duce cinetica cladirilor catre alte culmi. In timp ce peretii exteriori, cei interiori de rezistenta si centrul sunt ficsi, peretii interiori (exceptaindu-i pe cei de rezistenta) pot fi mutati intr-un anumit numar de directii astfel incat fiecare camera se poate mari in functie de ce isi doreste proprietarul. Casa include o terasa ce se intinde deasupra unei ape, sustinuta de pontoane. Casa Orhidee poate arata a una rustica, insa ea utilizeaza ultima tehnologie in domeniu ecologic - caldura geotermala. Momentan este doar in faza de proiect, insa e va fi terminata in anul 2011 si a fost deja vanduta unui cumparator ce a dorit sa ramana anonim pentru 14,2 milioane de dolari.

Arhitectura cladirilor ce se rotesc

    Mecanismul rotativ este un alt mod de a injecta putina cinetica intr-o structura, asa cum a demonstrat-o aceasta casa din Olanda. Casa este fixata la marginea unei mese turnante mari ce utilizeaza panouri solare pe acoperisul casei. Realizeaza un circuit complet la fiecare 24 de ore. Cladirea este realizata ca si o arta, nu ca si o cladire locativa.

Casa din Olanda