Urbanism modern - constructii uimitoare

Urbanism modern - constructii uimitoare

 
 Urbanism modern - constructii uimitoare
 
    Cel mai catastrofic zgarie-nori din lume este inca proaspat intiparit in mintea noastra si fiecare an vede o noua calamitate in obsesia noastra globala, cu construirea de etaje peste etaje, cladiri tot mai mari si mai inalte. Ai crede ca toti arhitectii sunt atenti sa faca astfel incat cladirile lor sa arate la fel de stabile ca si muntii. Ai fi gresit. Datorita materialelor de constructie moderne si a magiei ce sta in spatele arhitecturii, noul domeniu de arhitectura urbana cu aspect precar este in crestere.
 
Complex rezidential in Singapore

    Cum te-ai simti daca ai trai intr-o cladire care ca fiind construita fara a avea echilibru? Acest complex rezidential din Singapore realizat de OMA, cuprinde 31 de cladiri de apartamente, de sase etaje aranjate intr-o maniera ciudata, cu scopul de a circula aer proaspat in jurul fiecarei cladiri. Din moment ce acesta este Singapore, pierderea de caldura nu ar fi o problema - dar ce putem spune despre eficienta aerului?

Sediul Central de Televiziune din China, situat in Beijing

    Costand peste 600 milioane dolari si ajungand la 51 etaje, Sediul Central de Televiziune din China, situat in Beijing, a fost finalizat in decembrie 2008. Acesta este construit din otel, iar cele doua turnuri au trebuit sa fie unite in miez de noapte, atunci cand metalul era rece, pentru a preveni distorsionareA sau expansiunea sa.

Constructii metalice din otel

    In luna februarie a acestui an, acesta abia a scapat de o catastrofa cand Centrul Cultural de televiziune din apropiere a luat foc dupa ceremonia de deschidere la care s-au folosit artificii. Acest eveniment a starnit o ancheta in ceea ce priveste utilizarea pe scara larga a focurilor de artificii explozive in China - si in incercarea ulterioara a autoritatilor nationale de a suprima acoperirea flacarilor.

Casa Holman se afla la limita posibilitatilor arhitecturale.

    Comandand ceea ce trebuie sa fi fost unul dintre punctele de vedere cele mai spectaculoase din Sydney, Casa Holman se afla la limita posibilitatilor arhitecturale. Desi nu este la fel de instabila asa cum sugereaza pozele afisate, casa iese in afara, pe marginea falezei, astfel ca vom aplauda ocupantii actuali pentru cum rezista cu nervii. Dar nu este bazinul Sydney predispus la cutremure?

Noul muzeu de Imagine si Sunet din Rio de Janeiro

    Noul muzeu de Imagine si Sunet din Rio de Janeiro este un raspuns premiat pentru intrebarea "Cat de neconventional putem face sa arate un muzeu?" Aratand ca o parcare eleganta, fata frontala ascunde galerii, sali si chiar un cinematograf in aer liber amplasat pe partea de sus.

Cladirea ascunde galerii, sali si chiar un cinematograf in aer liber

    Din cauza deschiderii complexului in 2011, design-ul este menit sa canalizeze energia de pe plaja, oferind o extindere a miscarii sale, mai degraba decat o intrerupere.