Dati o alta utilizare constructiilor

Dati o alta utilizare constructiilor


    Reutilizarea resurselor este o tactica necesara, mai ales atunci cand oamenii nu au nici timp, nici enerigie sau bani pentru a construi ceva nou, asa ca fac tot ce e mai bun cu ceea ce dispun. De la transformarea unei constructii in paragina intr-o locuinta dar si birou, pana la hangare de avioane transformate in paduri tropicale, posibilitatile sunt nelimitate este nevoie doar de o idee.
 
 Dati o alta utilizare constructiilor

Locuinta si birou


    Vila de Murph din Atlanta este poate o cladire ce pare ca nu poate fi convertita intr-un studio arhitectural si, in acelasi timp, in resedinta a acestor doi designeri ingeniosi. Rezultatul este un spatiu atractiv in care se munceste, dar este si locuibil si un portofoliu uimitor pentru a arata clientilor potentiali ce pot realiza acesti arhitecti dintr-o cladire neprietenoasa la exterior, cel putin. Prin urmare, in loc sa darama aceasta proprietate si sa inceapa constructia uneia noi, designerii au vazut un potential de reutilizare a cladirii si au reusit sa transforme imobilul intr-unul functional, comfortabil si placut.  

Locuinta si birou

Muzeu cu design modern

 

Muzeul Tate cu design modern    Muzeul Tate in interior

    Muzeul Tate reprezinta o viziune ciudata in orizontul londonez - un muzeu de arta contemporana ce este gazduit de o fosta statie de energie. Recunoscuti pe plan international pentru utilizarea materialelor si a altor proiecte de reutilizare a resurselor, in mod creativ, arhitectii Herzog si de Meuron au facut o alegere prin care sugereaza interiorul ultra modern al cladirii vazut din exteriorul cladirii. Cele cinci etaje al Salii Turbinei in care se aflau generatorii statiei sunt folositi acum ca si opere gigantice contemporane ale artistilor de top din intreaga lume.


Insula tropicala de interior

 

Insula tropicala de interior Insula tropicala de interior - vedere de ansamblu
 
     Statiunea "Insulele tropicale" este rezultatul reutilizarii creative a unui vechi hangar de avioane in cel mai mare complex de piscine tropicale realizate in interior,  din intreaga lume. Hangarul, amplasat langa Berlin, are o lungime de 305 metri, intins pe o suprafata de 183 de metri si inalt de 92 de metri, nefiind impovarat cu elemente structurale de interior. Locul contine toate elementele unei insule tropicale: soare artificial si paduri, plaje cu palmieri, chiar si inregistrari ale pasarilor pentru a simula experienta unei vacante petrecute pe o astfel de insula.