Case de vacanta unice prin arhitectura si design

Case de vacanta unice prin arhitectura si design


Case de vacanta unice prin arhitectura si design

    O casa care are priveliste catre apa reprezinta casa visurilor. Sunetul linistit al valurilor, frumusetea apusurilor deasupra apei si sentimentul de a fi in propriul tau paradis, toate acestea fac ca aceste case, amplasate fie pe plaja, fie pe lac sa iti ofere o metoda relaxanta de evadare din rutina zilnica. Cateodata, apropierea de apa inspira proprietarii sau arhitectii sa creeze case care reprezinta adevarate opere de arta.

Case de vacanta

    Castelul Meur, cunoscut si sub numele de "Casa dintre stanci" (La Maison de Plougrescant), a fost construit in anul 1861. Este localizat intre doua coloane de granit pe canalul englezesc in Brittany, Franta. Aceste stanci, dar si locatia sa de pe malul apei fac din Castelul Meur un camin foarte fotogenic. Casa a devenit renumita atunci cand vederi in care erau prezentate fotografii ale proprietatii au fost vandute in magazinele de cadouri din toata lumea. Din pacate, turistii fara respect pentru castel au cauzat multe pagube asupra proprietatii, silind astfel proprietarul sa interzica vanzarea imaginilor ce aratau casa.

Melbourne, Australia - casa cu un design matematic

    Aceasta uimitoare evadare de weekend pe plaja, aproape de Melbourne, Australia a fost gandita ca o forma matematica fara un interior si exterior bine deslusit. Desi pare ca ca un concept de casa ciudat sau chiar imposibil, arhitectii acesteia au reusit sa capteze atentia si sa transforme casa intr-o locuinta. Acoperisul negru metalic al casei se pliaza in anumite locuri pentru a schimba forma acesteia si pentru a forma peretii exteriori. Curtea centrala si spatiul de locuit flexibil fac ca locuitorii acestei case sa simta ca traiesc atat in interiorul casei, cat si in exteriorul ei, in acelasi timp.

Case de vacanta unice prin arhitectuta si design

    Unele dintre cele mai frumoase case sunt rezultatul implicarii directe a proprietarului. proprietarul acestei case a lucrat la crearea ei mai mult de trei decenii. Sculptorul arhitect a inceput constructia casei langa Lubbock, Texas la mijlocul anilor 1970. In prezent, forma sa impresionanta - o combinatie intre un Chevy din 1950, un avion, o nava spatiala - se ridica deasupra privelistii ce o inconjoara pentru a da celor din interior o vedere spectaculoasa a lacului din aproppiere. Interiorul reprezinta reminescenta unei pesteri uriase din otel, cu diferite curburi acolo unde se asteapta unghiuri drepte in incapere.

Constructia casei s-a realizat langa Lubbock, Texas in 1970