Case si hoteluri bantuite

Case si hoteluri bantuite


    Nu toate casele sunt faimoase pentru arhitectura lor uimitoare. Unele case primesc atentie datorita presupusei activitatii paranormale ce are loc intre peretii acestor constructii. In continuare va prezentam cateva dintre cele mai infricosatoare cladiri bantuite din lume.
 
 Case si hoteluri bantuite

Castelul Chillingham - Northumberland, Anglia

 

Castelul Chillingham - Northumberland, Anglia

    Acest castel a fost folosit ca manastire, fortareata militara, baraca a armatei si ca o rezidenta privata. Pe timpul lui William Wallace, cladirea a jucat un rol crucial in defensiva Angliei, fiind locul unde se executau torturi oribile si despre care nimeni nu indraznea sa vorbeasca. Se spune ca inca se simte prezenta celor care au fost torturati si ucisi aici, iar cand se vorbeste de Castelul Chillingham se face referire la una dintre cele mai bantuite case din Marea Britanie.

Casa Whaley - San Diego, California

 

 Casa Whaley - San Diego, California

    Este sustinut faptul ca aceasta casa numita Whaley este cea mai inspaimantatoare casa bantuita din America. Este amplasata in San Diego, iar mai demult a gazduit mai multe sedii de afaceri, precum si un tribunal. De asemenea, a mai fost, in diferite perioade de timp, scena unei sinucideri si a unei spanzurari. Casa a devenit muzeu din anul 1960. De atunci, vizitatorii au raportat ca au vazut fantomele unui barbat care a fost spanzurat, fiind proprietarul casei, si cea a doamnei casei ratacind prin holurile casei. Vizitatori de la mare departare vin pentru a vedea aceasta cladire istorica si misterele ce le ascunde interiorul sau.

Hotelul Stanley - Colorado

 

Hotelul Stanley - Colorado

    Hotelul Stanley Hotel poate parea familiar si primitor, mai ales daca esti fan Stephen King. King a stat aici cand a dezvoltat ideea ideea cartii sale "The Shining". Mai tarziu, cartea a stat la baza unei miniserii transmise la TV, iar filmul a fost realizat chiar in Hotelul Stanley. Un lucru si mai interesant la acest hotel, in afara de conexiunea sa cu Hollywood-ul, este multitudinea de fantome ce bantuie incaperile. Musafirii au vazut fantomele proprietarului de drept al hotelului si a sotiei sale, impreuna cu alte aparatii variate. Angajatii, precum si musafirii hotelului, au raportat deseori ca au auzit zgomote ciudate din camerele libere sau au vazut pianul din salon sa cante singur.

Casa Crenshaw - Illinois


 Casa Crenshaw - Illinois

    Casa Crenshaw a fost construita in anul 1838, si atunci cand se vorbeste de ea se face referire la "Vechea Casa de Sclavi"(Old Slave House). Aceasta casa a fost resedinta lui John Crenshaw, care a comis acte de cruzime socante in interiorul acestei case. Ca proprietar al ei si al unei mine de sare, Crenshaw avea nevoie de forta de munca ieftina pentru a-si mentine afacerile. Solutia sa a fost sa rapeasca oameni de culoare, barbati, femei si copiii - majoritatea dintre ei fiind sclavi liberi - si ii forta sa lucreze pentru el. Acestia erau tinuti la al treilea etaj al casei in celule inguste si mici, fiind legati in lanturi de podea si batuti crunt. Dupa ce Crenshaws s-a mutat din aceasta casa, noii proprietari au inceput sa experimenteze activitati paranormale. Sufletele, despre care se spune ca ocupa casa, sunt cele ale sclavilor ce au fost torturati cu brutalitate, tinuti captivi. Aproape toata lumea care a incercat sa petreaca o noapte in podul casei au fugit terifiati din casa inainte de venirea diminetii. Casa a fost odata deschisa vizitatorilor, insa acum este detinuta de statul Illinois si a fost inchisa pentru publicul larg.