Case si hoteluri bantuite - continuare

Case si hoteluri bantuite - continuare


    Nu toate casele sunt faimoase pentru arhitectura lor uimitoare. Unele case primesc atentie datorita presupusei activitatii paranormale ce are loc intre peretii acestor constructii. In continuare va prezentam cateva dintre cele mai infricosatoare cladiri bantuite din lume.
 
 Case si hoteluri bantuite

Casa Winchester - San Jose, California

 

Casa Winchester - San Jose, California

    Povestea misterioasei case Winchester incepe si se termina cu fantome. In anul 1881, William Wirt Winchester, fondatorul Companiei Winchester Repeating Arms, a decedat lasand in urma pe nevasta lui, Sarah, care nu a mai fost aceeasi dupa ce singurul sau copil a murit cu 15 ani mai devreme. Putin dupa decesul sau, Sara a vizitat un medium pentru a-si contacta sotul mort. William Winchester i-a spus sotiei sale ca familia lor era blestemata. Inventiile realizate de William au curmat nenumarate vieti, iar fantomele celor morti veneau pentru Sarah. Fantoma lui William a informat-o pe Sarah ca pentru a ramane in viata trebuia sa se indrepte catre vest, sa gaseasca un loc pentru a incepe constructia unei case. Daca se oprea vreodata din construit,a avertizat-o William, va muri. Prin urmare, Sarah s-a stabilit in San Jose si a inceput constructia pe un lot de 162 de acri. Ea tinea tamplarii si arhitectii la munca in fiecare zi. Din anul 1884 pana la moartea sa in 1922, Sarah a construit in mod constant. In cele din urma, casa s-a marit la aproape 160 de camere si este numita casa cu "labirinte". In casa se gasesc cateva obiecte nefolositoare, cum ar fi scari care se termina in tavan, de aceea s-a spus ca este aproape imposibil sa te poti ghida in aceea casa. Unii au afirmat ca fantomele care au urmarit-o pe Sarah Winchester la aceea casa, inca se pot vedea si in zielel noastre. Casa este acum un jalon al Californiei si este deschis publicului larg.

Cladirea Loftus - Irlanda

 

Cladirea Loftus - Irlanda

    Cladirea Loftus are o istorie fascinanta in ceea ce priveste activitatea paranormala. Prima casa care s-a construit pe acest sit a fost cladirea Redmond, construita in 1350. Cladirea originala Loftus a fost construita pe ruinele casei Redmond, fiind apoi demolata in 1870 si reconstruita, rezistand pana in prezent. Legenda spune ca atunci cand un strain a venit calare, la mijlocul secolului al 18-lea, si a cerut adapost peste noapte, familia care locuia atunci in aceasta casa l-a primit. Seara, la un joc de carti, una dintre doamnele ce locuiau acolo a scapat o carte pe podea, iar atunci cand s-a aplecat sa o ridice a observat ca strainul avea in loc de picior o copita. Strainul a disparut imediat, lasand o gaura in tavan care se spune ca inca exista si acum. Dupa aceea intalnire, tanara doamna care a observat copita strainului, Anne Tottenham, s-a imbolnavit si in cele din urma a murit. Casa a continuat sa fie bombardata cu intampalri supranaturale si strigoi. Familia a cerut ca un preot care sa efectueze exorcism, iar activitatile paranormale au incetat. Totusi, se spune ca fantoma lui Anne Tottenham bantuie inca aceea casa. Din cauza unui vandalism constant, casa vacanta este inchisa, iar ferestrele si usile sunt inchise cu scanduri.

Hotelul istoric Anchorage - Alaska

 

Hotelul istoric Anchorage - Alaska

    Hotelul Historic Anchorage nu arata ca un loc bantuit, dar angajatii si fostii musafiri spun ca a vedea o fantoma acolo nu este un lucru neobisnuit. Cea mai cunoscuta poveste este cea a fantomei unei mirese abandonate, e s-a spanzurat in hotel, purtand rochia de mireasa, atunci cand sotul sau nu a mai aparut la nunta. Musafirii au afirmat ca au vazut pozele de pe pereti zburand prin camere, cortinele de dus se rupeau in mod neasteptat si asistau la aparitia unor spectre in camerele lor, precum si in holurile hotelului. Angajatii hotelului sunt atat de obisnuiti cu aceste afirmatii incat tin un "jurnal de fantome" pentru a monitoriza aparitiile.

Casa Beauregard - New Orleans, Louisiana

 

Casa Beauregard - New Orleans, Louisiana

    New Orleans este unul dintre cele mai bantuite orase din America. Oamenii de aici vorbesc despre fantome asa cum altii din alte orase vorbesc despre retete de mancare. Aici se afla multe case bantuite, dar si alte atractii in orasul care-ti promite sa te puna in contact direct cu spiritele. Una dintre aceste case bantuite din New Orleans este casa Beauregard. Aceasta a fost odata casa generalului Pierre Gustave Toutant Beauregard, un general important a Armatei Confederate din Razboiul Civil.Dupa moartea sa, in anul 1893, casa a fost linistita multi ani. In anul 1909 a fost cumparata de familia Giacona, iar mai apoi a fost scena unor altercatii armate intre mafioti in care au murit trei oameni. Familia Giaconas s-a mutat in 1920, si dupa doua decenii mai tarziu s-a inregistrat primul raport de activitate supranaturala. Destul de ciudat este faptul ca raporturile inregistrate nu au nici o legatura cu familia Giacona, ci mai degraba cu generalul. Multi oameni afirma ca au auzit, ca in timpul Razboiului Civil, erau descarcate arme in aceasta casa. Aceasta poveste este foarte ciudata din moment ce nici o lupta nu s-a dat in apropierea casei. Singurele legaturi ce le are cu Razboiul Civil sunt reprezentate de ocuparea de catre general a casei si de infiintare a muzeului Razboiului Civil care se afla acum in casa. Ghizii casei afirma ca nu au intalnit nici o activitate paranormala.