Case de vacanta unice prin arhitectura si design - continuare

Case de vacanta unice prin arhitectura si design - continuare

 

 O casa care are priveliste catre apa reprezinta casa visurilor. Sunetul linistit al valurilor, frumusetea apusurilor deasupra apei si sentimentul de a fi in propriul tau paradis, toate acestea fac ca aceste case, amplasate fie pe plaja, fie pe lac sa iti ofere o metoda relaxanta de evadare din rutina zilnica. Cateodata, apropierea de apa inspira proprietarii sau arhitectii sa creeze case care reprezinta adevarate opere de arta.
 
Case de vacanta unice prin arhitectura si design

 Dupa o serie de uragane devastatoare si furtuni tropicale, aceasta casa a fost lovita in anul 1990, iar proprietarii au decis sa conceapa un design pentru casa care sa reziste la vremea severa din Florida. Prin urmare, acestia au angajat un arhitect, care a transformat locuinta intr-o casa grandioasa, cu o structura ferma, avand in acelasi timp o frumusete si unicitate greu de contestat. Aceasta casa cu cinci dormitoare, poate fi inchiriata de catre turisti, asa ca o puteti vizita oricand.

Casa de vacanta

    Desi practic aceasta locuinta se afla la un bloc departare de plaja si nu este amplasat pe plaja, aceste case-barci din Encinitas, California intruchipeaza, cu siguranta, cultura acestui loc. In plus, povestea din spatele cortinei, adica cum au ajuns aceste barci aici, este una foarte interesanta. Un om de afaceri a construit structuri din materiale reciclabile intre anii 1910 - 1920. Dupa ce a construit un cinematograf al fimelor mute dintr-un etaj de hotel la care s-a renuntat, omul de afaceri si-a setat sa construiasca si o casa din materiale reciclabile. Deoarece facuse o pasiune pentru ambarcatiuni, acestea au devenit tinta proiectului respectiv. El, impreuna cu fiul sau, au lucrat la aceste case impreuna pana in anul 1920 cand constructiile au fost incheiate.
    Recent, Societatea de Prezervare Encinitas au dobandit proprietatea si au hotarat ca barcile sa fie folosite ca si cladiri de apartamente.

Casa ecologica Orhideea

    Aceasta piesa de arhitectura spectaculoasa nu este construita inca, insa pretul ei de vanzare este unul foarte mare. S-a vandut recent cu 14,4 milioane de dolari unui cumparator care nu a dorit sa-si dezvaluie identitatea. Casa Orhideei este una ecologica, construita pe un lac intr-o rezervatie naturala privata din Marea Britanie, este previzionata sa produca mai multa energie decat cea necesara.
    Casa nu va fi terminata decat, cu aproximatie, in anul 2011. Daca proprietarii o vor da spre vanzare exista si intrebarea daca se va gasi cineva sa cumpere o casa atat de scumpa si in acelasi timp atat de ciudata.

Casa Ciuperca - La Jolla, California

    Casa Ciuperca amplasata in zona plajei negre din La Jolla, California este una dintre acele privelisti cu care te obisnuiesti daca locuisti in apropierea ei, insa daca o vezi pentru prima data ti se va parea foarte ciudata. Ridicata in anul 1960, casa a fost construita pentru ca proprietarii ei sa fie protejati impotriva cutremurelor si a vremii neprielnice, toate acestea imbinate cu aspectul sau futuristic, cel putin pentru anul 1968.