Apartamente unicat

Apartamente unicat

 

           Exista cateva apartamente in marile orase care sunt unice si mai mult decat atat, sunt interesante din punct de vedere arhitectural. Aceste cladiri trec peste aplicatiile stilului arhitectural conventional si demonstreaza faptul ca a trai intr-un astfel de apartament nu inseamna sa traiesti intr-o cladire plictisitoare si ingramadita.

 Apartamente unicat

   Popularitatea arhitecturii "verzi" s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, iar aceasta casa este exemplul cel mai concludent ce arata cum stilul si design-ul apropiat de natura pot exista in armonie. Casa este caracterizata printr-un sistem climateric geotermal unic ce controleaza caldura, racoarea, precum si apa calda. Cladirea a fost terminata in anul 2002 de arhitectul John Petrarca, care a trait impreuna cu sotia lui in aceasta casa, dar a murit in urmatorul an de la terminarea constructiei. Pe langa inovatia in ceea ce priveste sistemul geotermal, casa este si foarte spatioasa.

Cactusului Urban din Rotterdam

    Intr-o lume ce este in continua crestere, spatiul exterior este la mare cautare. Locuitorii apartamentelor sunt in criza de spatii aerisite, dar si de spatii verzi pentru a fi in legatura cu natura in propriile case. Design-erii Cactusului Urban din Rotterdam vor sa schimbe viziunea locatarilor oferindu-le privelisti uimitoare si un spatiu privat pentru gradina. Forma fiecarei unitati este dictata de spatiul exterior disponibil, cu terase aranjate intr-o configuratie ametitoare, astfel incat fiecare terasa sa fie caracterizata prin spatiu exterior deasupra capului si nu planseul terasei apartamentului de deasupra.

Cea mai ingusta casa din New York

    Orasul New York este cunoscut pentru arhitectura sa eclectrica si spatii de locuit mici (dar scumpe). Aceste cladiri sunt locuinte istorice in New York si sunt foarte interesante din punct de vedere vizual. Casa din stanga a fost odata ascunzatoarea unui grup de meteorologi radical socialist. In anul 1970, acest grup a detonat cladirea. A fost reconstruita in 1978 intr-un unghi inclinat.

    Casa aceasta este cunoscuta ca fiind cea mai ingusta casa din oras. Interiorul este de maxim 2,4 m. A fost casa unor oameni respectabili, cum ar fi poetul Edna St. Vincent Millay, caricaturistul William Steig, si actorii John Barrymore si Cary Grant. In prezent, cladirea este mai mult o atractie turistica in ceea ce priveste arhitectura, dar si istoria sa, desi casa este inca o resedinta privata.

Design ingenios

    Aceasta cladire a fost gandita sa imbunatateasca imaginea orasului prin fatada sa impresionanta, dar care ofera mai  mult spatiu exterior. Apartamentele sunt caracterizate prin ferestre mari prin care abunda lumina cu o priveliste spectaculoasa a zonei centrale reconstruite si cu punti pe acoperisul cladirii. Design-ul ingenios al cladirii reprezinta faptul ca ocupantii acesteia impart un singur perete si se bucura de o mai mare intimitate decat majoritatea locuitorilor din oras.

Muzeul Plaza Skyscraper din Louisville, Kentucky


    Desi nu este inca terminata, Muzeul Plaza Skyscraper din Louisville, Kentucky promite sa devina unul din gigantii centrului orasului Louisville skyline. Odata ce cladirea va fi terminata, aceasta va avea 1400 de metri patrati si va fi formata din apartamente luxoase, birouri, un hotel, magazine si un centru de arta contemporana. Design-erii si arhitectii implicati in acest proiect se straduiesc sa creeze un oras intr-un oras pentru a reintineri zona centrala a orasului Louisville, care era format in majoritatea lui, din cladiri abandonate.


Apartamente realizate in mod piramidal

    Unul dintre cel mai cunoscut complex de locuinte din lume este cel din Montreal. Design-ul sau este astfel conceput pentru a oferi locatarilor un nivel de trai ridicat, cu privelisti extraordinare ce-ti fura privirea si un mediu urban unic. Aceste apartamente realizate in mod piramidal creaza spatii exterioare interesante si in acelasi timp reduc posibilitatea ca rezidentii sa se uite unul in casa celuilalt, ceea ce duce la o limitare a intimitatii.