Stilul Origami: scaune albe pentru terasa din hartie subtire

Stilul Origami: scaune albe pentru terasa din hartie subtire


De la o prima vedere este greu de imaginat o astfel de piesa subtire de mobilier care sa reziste la greutati mari, sa nu mai vorbim de vant, ploaie si alte elemente climaterice pe care le intalnesti la picnic, la plaja sau pur si simplu atunci cand vrei sa te relaxezi pe gazon. Folosirea polipropilenei dure, rigide si usoare  permite fiecarui scaun sa-si pastreze caracterul sau de hartie subtire, in timp ce-l face mai durabil decat lemnul tipic, plasticul sau chiar metalul (care poate rugini) alternative care necesita depozitarea in interior sau acoperirea cu o prelata, atunci cand nu este utilizat.

Stilul Origami: scaune albe pentru terasa din hartie subtire
 
Taiate, marcate si indoite pentru a functiona mai mult ca adevarate origami din hartie traditionala, piesele si partile acestui scaun isi arata originile lor in mod clar - poti aproape sa il despaturesti in mintea ta pentru a vedea aceasta hartie plata din care sunt confectionate, asa cum a fost dorit de catre designer-ul Stefan Schoenig. In acelasi timp, curbele din picioarele si spatele scaunului servesc drept suport arcuit pentru a le face capabile pentru a mentine incarcaturi mai mari decat s-ar fi asteptat cineva.
 
Scaune din hartie

Unele iteratii din acest proiect au fost facute cu publicul de lux in minte, dorite a fi acoperite cu piele si firesc, viabile numai pentru interior. Luand estetica "plierii" dincolo de superficialitate, versiunile artizanale din materiale sintetice mai versatile par a fi intr-un fel mai convingatoare atat ca arta (vizual), cat si ca mobilier (scaunele se pot plia dupa necesitati).
 
 Scaune pliante din piele