Acoperisul casei: Dormitoare la mansarda

Acoperisul casei: Dormitoare la mansarda


Fie ca esti in cautarea unui dormitor suplimentar, mult lux sau intimitate pentru un adolescent, poti transforma mansarda intr-un dormitor. De asemenea, crearea unui dormitor creste valoarea de revanzare a unei case mai mult decat majoritatea celorlalte design-uri de mansarda.

Acoperisul casei: Dormitoare la mansarda
 
O camera trebuie sa aiba ceva specific pentru a fi considerata un dormitor? In unele cazuri, are legatura cu dimensiunea ferestrelor si un dulap. Dormitoarele sunt obligate sa aiba cel putin o singura fereastra suficient de mare pentru a o utiliza ca evadare in cazul unui incendiu. Indiferent de destinatia initiala a spatiului, are sens sa-l amenajezi ca un dormitor. In acest fel, pe masura ce familia ta creste sau se micsoreaza si isi schimba nevoile, poti adapta cu usurinta spatiul.

Pentru renovarea spatiului mansardei intr-un dormitor, vei avea nevoie sa incluzi o buna izolare. Cele mai multe mansarde nu sunt bine izolate, deoarece acestea nu au fost niciodata destinate a fi spatii de locuit. Dupa ce zona este izolata, vei avea nevoie de gips carton sau un panou pentru a acoperi tocurile din lemn.

Pentru multe regiuni, remodelarea mansardei poate fi realizata cel mai bine iarna, deoarece reamenajarea mansardei in timpul lunilor de vara se va realiza la temperaturi care pot fi periculos de fierbinti. Daca trebuie sa lucrezi in pod, in zilele fierbinti, asigura-te sa bei multa apa, pentru a fi hidratat sau ia in considerare munca dupa apusul soarelui.
 
Dormitor la mansarda

O ventilatie suficienta este de asemenea importanta, asa cum este si o lumina naturala suficienta. Mai multe lucarne vor permite economisirea costurilor de energie. Daca suprafata este prea calda in timpul verii, ai putea sa cumperi perdele sau jaluzele speciale, concepute special pentru lucarne.

Daca pardoseala este solida si dreapta, poti alege sa o pastrezi asa cum este sau sa vopsesti lemnul. Acoperirea pardoselii cu covoare va ajuta la reprimarea sunetelor, asa ca ia in considerare aceasta optiune, in functie de ce camera sau camere sunt cu un nivel mai jos.

Posibil sa ai nevoie sa instalezi o scara daca ai folosit o usa cu scari catre mansarda. Verifica cerintele codului de construire. Cele mai multe coduri de constructie necesita o balustrada simpla sau dubla.