Reproducerea marmurei in sase pasi simpli

Reproducerea marmurei in sase pasi simpli


    Decoratiunile putin diferite sunt deseori costisitoare si reprezinta solutii ce ne consuma timpul atat de pretios. Cu toate acestea, exista o solutie ieftina, care poate fi folosita oriunde si imita acele suprafete vechi si sofisticate - marmura. Cu abordarea potrivita si putina rabdare, puteti aplica marmura pe aproape orice suprafata.

Reproducerea marmurei in sase pasi simpli
 

De ce aveti nevoie:

1) vopsea de culoarea cojii de oua pentru fundal (in functie de suprafata)
2) vopsele pe baza de ulei in nuante diferite de gri (pentru venele marmurei)
3) email translucent pentru a crea un luciu natural pe suprafata
4) perii - perii de vopsea pentru uz casnic, perii moi de machiaj, burete natural, panza moale
5) sticla si hartie alba

Amestecul de culori


    Efectul de marmura este creat prin aplicarea straturilor de email colorat, sub forma de vene si pete peste o baza alba. Acestea vor schimba treptat tonul de culoare al fundalului, stropit fiind cu vopsea de culoarea cojii de ou. Folositi peria si buretele natural pentru aplicarea stratului de fundal. Aveti nevoie de un amestec de culori in figurile corespunzatoare. Pentru realizarea unui email opac, proportiile sunt: trei parti vopsea de ulei, cinci parti de vopsea alba, doua parti solvent organic derivat din parafina, transparent.
    Se amesteca vopseaua cu emailul alb, iar apoi solventul la amestecul cremos. Puteti crea un email mai translucid cu vopsele de ulei si apoi se adauga aceeasi cantitate de solvent.

Marmura

Sase pasi simpli


1) Completati interfata cu utilizatorul pentru a seta si aplica un strat de vopsea (pe lemn sau metal) intr-o culoare corespunzatoare. Curatati bine zona inainte de a incepe, deoarece efectul vopselei va arata mai bine.
2) Daca este necesar, aplicati un alt strat ca baza pentru finisajul decorativ. Nuantati-l usor cu vopsea gri si aplicati-i pete cu burete in cateva zone.
3) Cu vopseaua de ulei si cu peria de vopsea incepeti sa creati o retea de artere diagonale pe suprafata. Culorile traditionale care trebuie folosite sunt: gri deschis si inchis si verde si alb pe fond negru.
4) Conturati unele dintre vene cu nuante inchise, iar apoi da-ti efectul marmurei prin periajul suprafetei cu o pana sau o perie moale.
5) Folositi un burete pentru a da un efect natural variatiilor de culoare sau aplicati vopsea acolo unde este cazul.
6) Pentru aspectul natural al marmurei folositi emailul translucid, cu o usoara tenta de maro. Pe unele petice se afla straturi suplimentare de email pentru un efect natural. Terminati prin adaugarea unui strat de lac, urmat de un strat de lac de satin pentru a da suprafatei stralucire.

    Adevarata frumusete a acestei tehnici este faptul ca materialele nu sunt costisitoare, ceea ce va permite sa se aplice diferite culori. Experimentati cu diferite culori si nuante. Cu putina practica si rabdare, veti fi uimiti sa descoperiti ce rezultate veti avea.