Cimentarea podelei cabinei de dus pentru instalarea gresiei

Cimentarea podelei cabinei de dus pentru instalarea gresiei


    Ai obosit sa cureti podeaua dusului din fibra de sticla? Nu esti multumit cum se simte plasticul sub picioarele tale? Daca iti place sa faci lucruri prin casa pentru imbunatatirea ei si vrei sa iti remodelezi baie instaland gresie in dus, atunci aici vei gasi pasii ce trebuie urmati pentru acest proiect.

    Cimentarea podelei cabinei de dus pentru instalarea gresiei
 
    O baza de ciment pentru zona dusului este fundamentul pentru instalarea gresiei pe podeaua baii tale. Daca iti remodelezi baia, in special in zona dusului, atunci ar fi benefic sa utilizezi aceasta idee, atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Gresia este rezistenta si poate dura cel putin la fel de mult ca ciclul de viata al casei tale. In plus, o podea din gresie in zona dusului completeaza camera, armonizeaza totul, iar daca planuiesti sa-ti vinzi casa in viitorul apropiat, ar putea fi acel element care iese in evidenta in fata potentialilor cumparatori.

Amenajarea cabinei de dus

    In primul rand, daca remodelati o cabina de dus veche, vei dori sa elimini ceea ce formeaza podeaua (fie placi de gresie veche, fibra de sticla, chiar si cada, daca exista una). Curatati suprafata cu o matura, luand fiecare bucata de moloz si tragand afara orice fel de cuie sau suruburi ce ies in exterior, dupa care esti pregatit sa incepi construirea receptorilor dusului.

Constructia inaintea instalarii gresiei

    1. Instaleaza un strat ce se va comporta ca o bariera impotriva umiditatii peste podea si sus pe pereti. Aplica 15lb carton gudronat, fiind un material bun pentru limitarea deteriorarii lemnului din cauza apei.
    2. Pune o plasa de sarma la baza, in jurul scurgerii. Acum poti construi pre panta. Acesta directioneaza apa spre canalul de scurgere. Se amesteca o  parte de ciment in 4 parti nisip umed. Atunci cand se amesteca, consistenta trebuie sa fie destul de puternica pentru a face o minge fara a se dezmembra. Amestecul trebuie sa fie mai mult uscat decat umed asa ca toarna apa cate putin. Panta trebuie sa fie de minim 1/4" fata de scurgere.
    3. Odata ce pre panta s-a uscat (circa 24 de ore), pune o membrana de cauciuc impermeabil peste pardosea si inveleste peretii cel putin 3" deasupra curbei.
    4. Instalati placile de ciment pe pereti si folosi un nivelator pentru a marca liniile de la centru.
    5. Acum vom "noroi" panta finala. Realizeaza un alt amestec de ciment cu nisip, la fel ca cel folosit pentru pre panta. Masoara de la scurgere pana la cel mai indepartat punct de pe perete. Si de aceasta data va trebui sa se realizeze o panta de  1/4", asa ca, daca scurgerea departe de perete vei face astfel incat nivelul cimentului sa fie de 1/2" deasupra scurgerii. Traseaza o linie cu creionul cu un nivelator pentru a te ghida. Aplica cimentul incepand de la perete si continuand inspre scurgere, asigurandu-te ca nu exista pete. Asteapta o zi pentru ca cimentul sa se intareasca, iar apoi vei putea continua cu instalarea gresiei.
 
 Asteapta o zi pentru ca cimentul sa se intareasca, iar apoi vei putea continua cu instalarea gresiei.