Perdelele - elemente de decor nelipsite

Perdelele  - elemente de decor nelipsite

 
   Nu sunt ultima tendinta, dar perdelele sunt inca populare. Sunt atat de practice si pline de clasa, incat este imposibil sa le ignori. Indiferent ca le vezi intr-un restaurant, o cafenea sau o casa, se combina perfect cu design-ul camerei respective si creeaza o atmosfera calduroasa si sofisticata. Nu e de mirare ca perdelele au primit atat de multa atentie in ultimele cateva decenii.

  Perdelele  - elemente de decor nelipsite
 
     In afara de a sublinia ferestrele, perdelele ajuta la blocarea luminii solare, daca este necesar. Daca nu doresti sa pui o draperie la fereastra, atunci perdeaua ar putea fi o alegere mai buna pentru tine. Nu vei pierde toate lumina din moment ce poti adapta si modifica perdeaua asa cum vrei. Draperiile acopera fereastra complet si nu vei mai putea nici sa privesti afara. Cu perdelele, poti vedea afara si poti bloca lumina soarelui in acelasi timp.

    Un alt lucru important este faptul ca acestea sunt realizate din materiale luminoase, astfel incat le poti combina cu altele mai grele, confectionate din tesaturi groase. Daca iti place mai multa lumina in camera ta, instaleaza doar un singur rand de perdele. Pe de alta parte, daca ai nevoie de mai putina lumina, poti amplasa draperii de trei ori mai mari decat ferestrele. Acest lucru iti va permite sa le ajustezi asa cum vrei.

Perdele organza

    Daca ai fost atent la modul in care arata ferestrele in filmele vechi, poti lua obtine cateva idei bune pentru draperii. Inchiriaza un film in care actiunea se petrece in urma cu 100 de ani, in castele sau vile. Vei observa ca exista ferestre care pot fi deschise doar in portiunea de sus si tot sunt acoperite cu perdele. Acest lucru ajuta la luminarea camerei in timp ce inca beneficiezi de intimitatea ta.

    Un lucru important in ceea ce priveste lumina soarelui este acela ca perdelele vor ajuta plantele din fata ferestrei, deoarece acestea vor beneficia de lumina soarelui, dar vor fi in siguranta fata de razele solare directe.

    Cand vine vorba de spalarea acestor tipuri de perdele, exista abordari diferite. In primul rand, depinde din ce fel de materiale sunt realizate. De cele mai multe ori, acestea sunt confectionate din materiale sintetice si sunt destul de usor de curatat. Dar, perdelele realizate din alte materiale, cum ar fi organdi, sunt mai sensibile. Ai grija sa nu le sifonezi cand le iei de pe barele de perdele. Utilizeaza balsam de rufe non precipitant, atunci cand umpli masina de spalat cu apa calduta si nu supraincarca masina. De fapt, ar trebui sa o umpli numai pe jumatate, pentru a nu sifona perdelele.

In afara de a sublinia ferestrele, perdelele ajuta la blocarea luminii solare, daca este necesar.

    La ultima clatire, foloseste balsam de rufe, pentru a evita crearea de pliuri pe perdea. Dupa aceea, pune-le intr-un uscator cu cateva prosoape mici si vei avea un rezultat mai bun. Mentinerea aspectului perdelelor presupune putina munca, dar cu siguranta merita, atunci cand le vei vedea la ferestre.