Enigme ale lumii

Enigme ale lumii


    In lume, in locuri cat se poate de diverse, asa cum sunt Homestead, Florida si Yonaguni, Japonia, se afla monumentele si ruinele ale caror origini sunt invelite in mister. Nimeni nu stie exact de ce Stonehenge a fost construit, cum de un set de ruine construite manual au ajuns in adancurile oceanului sau cei care au primit instructiuni post-apocaliptice pe un set de sculpturi uriase din granit, pentru reconstruirea societatii pe un deal izolat din Georgia.

Enigme ale lumii
 

Minunile Alexandriei, Egipt


    Pe tarmurile Alexandriei, orasul lui Alexandru cel Mare, se afla ceea ce se crede a fi ruinele camerei regale a Cleopatrei. Se crede ca seismele produse cu peste 1500 de ani in urma, au fost responsabile pentru ca au aruncat acest obiect istoric in mare, impreuna cu diverse artefacte, statui si alte parti ale palatului Cleopatrei. Orasul Alexandria chiar planuieste sa ofere tururi subacvatice ale acestei minuni.

Minunile Alexandriei, Egipt

Misterioasele pietre ale Baalbek


    Cel mai mare templu roman construit vreodata se afla in ruine, nu in Grecia sau Roma, ci in Baalbek, Liban. Templul a fost distrus de catre imparatul bizantin Theodosius, dar 6 din cele 54 de coloane originale inca stau in picioare. In ciuda frumusetii lor, ruinele de la Baalbek, rareori, au fost vizitate in ultimele decenii, ca urmare a razboiului, dar din fericire acest sit arheologic majestic a scapat de ce era mai rau. Nimeni nu stie ce a facut acest sit atat de special pentru romani, facandu-i sa sape cariere, sa mute si sa asambleze atat de multe blocuri de piatra.
 
Misterioasele pietre ale Baalbek

Machu Picchu


    Machu Picchu este cel mai bine conservat oras al Imperiului Incas, ascuns in Anzii Peruviani pe un mal abrupt de munte cu varful turtit, un loc care l-a ajutat sa scape neobservat de catre conchistadorii spanioli. Aceasta a fost uitat timp de secole de catre lumea exterioara si a fost re-descoperit de catre arheologul Hiram Bingham, in 1911. Pietrele din acest oras se potrivesc atat de bine impreuna, incat o lama de cutit nu ar putea incapea intre ele. Cercetarile moderne indica faptul ca Machu Picchu a fost construit in jurul anului 1450 d.Hr. ca un loc de retragere de catre si pentru domnitorul incas Pachacuti si ca acesta era relativ mic, pentru standardele Incase.
 
 Machu Picchu este cel mai bine conservat oras al Imperiului Incas