Minuni subacvative

Minuni subacvative


    Sculpturile decoreaza peisaje, muzee si cladiri, dar apa acopera majoritatea suprafetei Pamantului, facand din aceasta cea mai mare galerie de arta, din lume. Oceanul este plin de secrete, iar un parc subacvatic de sculpturi doar mareste misterule ascunse in adancimi. Recifele artificiale deghizate in sculpturi apar diferite in fiecare moment, in viziunea unui scafandru, pe masura ce nisipul se misca pe fundul oceanului, lumina soarelui patrunde la adancimi si unghiuri diferite, iar curentii de apa turbulenti se combina intr-un efect de caleidoscop ce incanta simturile. Aici vom descrie cateva sculpturi subacvatice unice si minunate, o arta a mediului inconjurator, pentru a incuraja procesul natural ecologic.

Sculpturile subacvatice creaza un peisaj marin unic
 

Dezvoltarea ecosistemelor marine


    Creatorul primului parc de sculpturi subacvatice din lume, prima capodopera artistica a lui Taylor a fost distrusa in bucati de catre un uragan. Printre lucrarile sale se numara mai mult de 65 sculpturi subacvatice care sunt raspandite in intreaga lume, in diverse regiuni. Un nou proiect, in apropiere de Cancun, va avea mai mult de 400 de sculpturi noi. Aceste recife artificiale vor oferi un habitat ideal pentru organismele ce se hranesc prin filtrare, promovand cresterea si repararea ecosistemului marin.

Minuni subacvative

Decaderea din gratii


    Sculpturile subacvatice creaza un peisaj marin unic din punct de vedere vizual ce incurajeaza procesul natural ecologic. Gasit putin peste 6 metri sub suprafata, aceasta opera de arta este o statuie de dimensiuni reale, a unui om ce merge pe bicicleta. Aceasta sculptura se afla in apele limpezi, putin adanci din Indiile de Vest, ceea ce-l face un loc incantator pentru scafandri. Aceasta imaginea a fost facuta dupa 8 luni, in apele tropicale ale Grenadei, iar natura a inceput deja sa ciupeasca din reciful artificial.
 
 aceasta opera de arta este o statuie de dimensiuni reale
 

Nimfele apei stau goale in paturile lor


    Alluvia este alcatuita din doua figurine de sex feminin care au fost turnate in ciment si rasina de sticla reciclata. Imaginile din stanga sus si  dreapta infatiseaza Alluvia, care asteapta la o adancime de 1-2 metri, in raul Stour din Canterbury, Marea Britanie. Aceste sculpturi subacvatice se afla de-a lungul fluxului raului, fixate pe albie. Vorbind pe aceeasi tema, despre barbati si femei odihnindu-se pe fundul marii, imaginile din mijloc si din partea de jos sunt ale Grace Reef. Aceste statui pot fi gasite la o adancime de 4 metri in Grenada, acolo unde curentii diferiti ascund, uneori, o colectie de statui. Alteori, figurinele Grace Reef sunt complet vizibile.
 
 Aceste statui pot fi gasite la o adancime de 4 metri in Grenada