Arta in inchisoare

Arta in inchisoare


    Fiind inchis nu este atat de usor, iar oamenii in inchisoare trebuie sa invete sa realizeze lucruri fara confortul vietii din exterior. Dar, datorita cartilor si filmelor despre viata in inchisoare, este destul de bine-cunoscut faptul ca detinutii au o capacitate nesfarsita de a inventa diverse obiecte. Borcanul de unt de arahide gol sau batul de acadea utilizat, pe care oricine altcineva l-ar fi aruncat, devine un instrument valoros in inchisoare. Cele mai multe dintre aceste elemente sunt considerate de contrabanda si vor fi confiscate, daca sunt gasite, insa acest lucru nu-i opreste pe detinuti sa recicleze si sa transforme materialele aflate la indemana pentru a crea unele elemente cu adevarat uimitoare.

Arta in inchisoare
 
    Prizonierii folosesc adesea arta pentru a-si ocupa timpul. Materialele pe care le utilizeaza pot fi la fel de simple ca stilouri si hartie sau pot deveni mai elaborate. Un material folosit des este ambalajul de la chips-uri, bomboane si guma. Ei pliaza ambalajul in fasii subtiri si apoi le lipesc impreuna pentru a crea sculpturi si alte obiecte.
 
Scaune realizate din ambalaje de chips-uri

    Crezi sau nu, aceste motociclete colorate in nuante vibrante sunt toate realizate din gunoi, de catre Chip Jarrett, un detinut din Michigan. Motocicletele au fost etalate la mai multe show-uri cu tematica "Arta in inchisoare" si vandute pentru colectionari.

Motociclete colorate in nuante vibrante sunt toate realizate din gunoi

    Aceste piese de arta fascinante au fost create de Michael Harms, un detinut din Illinois. Scaunele sunt sculptate din sapun de fildes (sapunul standard nu functioneaza pentru aceste obiecte) si ace de cusut. Ele sunt incredibil de detaliate si complicate, mai ales pentru dimensiunea lor: nici unul nu are mai mult decat cativa centimetri inaltime. La fel de impresionant este faptul ca el face cutiile pentru scaune, precum si, folosind bete de la inghetata pe bat. Petele pentru lemn sunt facute cu rugina, din vata minerala si cantitati mici de culoare de la creioane colorate. Scaunele finisate se pot vinde pentru mai multe sute de dolari fiecare.
 
 Scaunele sunt sculptate din sapun de fildes