Minuni ale lumii subacvatice

Minuni ale lumii subacvatice


O bogatie a istoriei umane zace cufundata in orasele antice pe fundul lacurilor, marilor si oceanelor din lumea intreaga. Unele dintre acestea au fost trimise in adancuri de cutremure, tsunami sau alte dezastre cu mii de ani in urma. Multe dintre acestea au fost recent descoperite, din greseala sau prin inovatii tehnologice si au facut ca pana si oamenii de stiinta sa se intrebe in legatura cu istoria civilizatiei umane.

Minuni ale lumii subacvatice
 

Atlantis


Atlantis in Antarctica? Cu peste 100 de ani in urma, un custode de muzeu din Istambul a facut o descoperire remarcabila. Examinand o harta antica realizata din pielea unei gazele, el a gasit o locatie ce marca un lant muntos acum unde se afla Antarctica in zilele noastre. Aceasta harta este, in mod uimitor, una dintre multele dovezi cum ca Antarctica este continentul legendar al Atlantidei. Alte dovezi includ recenta descoperire (cu ajutorul sonarului) de uscat sub Antarctica, precum si sistemele de harti folosite de cartografii antici, care sugereaza ca Atlantis ar putea fi localizata mult mai departe de Marea Mediterana.  

Atlantis

Yonaguni-Jima - Japonia

 

Descoperit de un ghid turistic acum douazeci de ani, s-au ridicat controverse in jurul unor piramide misterioase gasite departe de tarmul Japoniei. Aceste structuri arata de parca ar fi fost sculptate in roca, folosind unelte ce se credeau a fi nedisponibile culturii antice din aceasta regiune.

Yonaguni-Jima - Japonia

Marea Nordului


Marea Nordului, Europa: Un peisaj natural pierdut a fost gasit recent sub Marea Nordului, odata ocupat de vanatori in urma cu 10.000 de ani. Ceea ce odata erau rauri, lacuri si oceane acum s-au transformat in mare, acest lucru stiindu-se doar prin conceperea unei harte digitale. Oamenii de stiinta teoretizeaza ca aceast peisaj uimitor, bine pastrat a fost inima unei civilizatii antice impartita de-a lungul Europei.
 
 Marea Nordului - Europa