Graffiti - Arta urbana

Graffiti - Arta urbana

 

 Graffiti - Arta urbana

    Unii artisti, cum sunt Julian Beever si  Kurt Wenner, sfideaza stereotipurile existente in ceea ce priveste graffiti-ul, ei pictand si colorand cu creta pe strazile oraselor si trotuare in plina zi. Dincolo de multimile de oameni adunati sa vada uimitoarele opere de arta, munca lor a intrat si in cartea recordurilor de multe ori.

  

 Julian Beever este un artist ce deseneaza pe trotuare cu creta
 Julian Beever este un artist ce deseneaza pe trotuare cu creta, a carui opera a aparut in toate Europa. El isi joaca armonios ilustratiile intr-o varietate de feluri, incepand de la piesa finala interactiva la a face evolutia artei stradale parte din munca in sine. In mod clar, operele sale de arta sunt realizate cu intentia ca el sa se distreze. Celelalte opere ale sale includ interpretari ale portretelor.

Desene realiste

    Kurt Wenner realizeaza arta stradala ca o combinatie intre religia baroca murala si un suprarealism Salvor Daliesque. Operele sale sunt mai putin docile decat lucrarile lui Mueller, si mult mai putin jucause decat arta lui Beever. Wenner este si designer arhitectural in America si Europa, fiind fascinat de ornamentele clasice, legate de alegorii si mituri, la fel si de literatura si teatru.

Evolutia artei stradale
    Runners Up prezente in arta stradala din aceste imagini vin din toata lumea. Doua dintre ele sunt piese comerciale realizate pentru Johnnie Walker in Tapei si, respectiv EA Games in Italia. Lucrarea din poza de jos este o piesa colaborativa intre artisti germani, fiind realizata in inima Berlinului, Potsdammer Platz.
 
  Kurt Wenner realizeaza arta stradala    Piese comerciale realizate pentru Johnnie Walker
 
 
 Piesa colaborativa intre artisti germani, in Berlin