Minuni ale ingineriei de azi si maine

Minuni ale ingineriei de azi si maine


Minuni ale ingineriei de azi si maine

    Megaproject ... pana si cuvantul suna fenomenal! Pe masura ce tehnologia evolueaza pentru a raspunde cerintelor viselor noastre, tot mai multe inventii minunate de inginerie vor transforma lumea noastra, asa cum o stim noi, si pe noi odata cu ea. Aceste minuni ale ingineriei moderne imping limitele a ceea ce poate fi realizat pe Pamant - si intr-o buna zi, in afara lui.

Insulele lumii in Dubai


Insulele lumii in Dubai

    Urmarind finalizarea cu succes a altor comunitati de insule artificiale, cum ar fi Insulele Palmier, insulele lumii din Dubai au fost destinate a fi si mai ambitioase, sa nu mai vorbim mai mari. Imaginati-va cum ar fi sa detineti o insula privata in forma de tara sau un continent, inconjurata de apele calde din Golful Persic?
 
 Insule artificiale

    In timp ce viziunea Dubai, a unei lumi sub forma de insula plutitoare, poate deveni intr-o zi realitate, lucrurile nu sunt atat de roz in acest moment din cauza crizei economice mondiale. Incepand cu sfarsitul verii 2009, numai o singura insula a fost dezvoltata si apartine seicului conducator al Dubaiului; "restul arata ca un morman de gunoi", in concordanta cu cele afirmate de un agent imobiliar local. Cu preturile de proprietate ce au scazut cu 50 pana la 75 la suta, multe din proiectele de constructie spectaculoase din Dubai au fost suspendate pe perioada nedeterminata, daca nu chiar anulate.
 
Insule artificiale plutitoare in Dubai
 

Podul din stramtoarea Bering


Podul din stramtoarea Bering

    Un pod peste stramtoarea Bering ce leaga Rusia de Alaska? Nu, acest lucru nu se repeta din anul 11.000 i.Hr. OFF Arhitecturea a castigat Premiul al 2-lea la Categoria Profesionala in competitia proiectelor stramtorii Bering din 2009 (da, exista un astfel de lucru), cu podul lor grandios. Design-ul ar reduce circulatia intre Oceanele Arctic si Pacificul de Nord, racind Oceanul Pacific si atenuand efectele incalzirii globale. Sau, cel putin, asa se spune.

Un pod peste stramtoarea Bering ce leaga Rusia de Alaska

    Lata de 85 de kilometri Stramtoarea Bering este inj mod surprinzator, putin adanca - a fost un pod natural in Epoca de Gheata - design-ul OFF Arhitecture ar ajunge de la suprafata apei in jos, spre fundul oceanului la 30 - 45 de metri. Un astfel de proiect ar necesita trecerea circulara pentru  migrarea mamiferelor marine si a balenelor.

Accelerator de Hudroni (Large Hadron Collider - LHC)


Accelerator de Hidroni (Large Hadron Collider - LHC)

    Acceleratorul de hidroni sau LHC, fiind construit de CERN, este fara discutie, masina cea mai mare si mai complexa construita vreodata de om. Trebuie sa fie - universul nu renunta la secretele sale cele mai profunde foarte usor.
 
 Acceleratorul de hudroni este frigiderul lumii
 
    LHC este frigiderul lumii, cel mai mare, ce necesita 10080 de tone de azot lichid si aproape 60 de tone de heliu lichid pentru a aduce temperatura electromagnetilor acceleratorului la -271.3 ° C (1,9 grade Kelvin).
 
 Razele de particule ale masinii calatoresc prin intermediul unui vacuum de inalta presiune
 
   Interiorul tunelului LHC, sub forma de inel, este cel mai gol loc in intregul sistem solar - razele de particule ale masinii calatoresc prin intermediul unui vacuum de inalta presiune, cu de zece ori mai mica presiune decat cea care se gaseste pe Luna.

Interiorul tunelului LHC

    Desi este enorm, LHC nu arata prea impresionant din aer, deoarece tunelul de 27 km este ingropat la o medie de 100 metri subteran. Acesta este mare, totusi - o parte a inelului este in Franta si o parte in Elvetia.