Legende urbane de-a lungul istoriei

Legende urbane de-a lungul istoriei


    Oamenii din toate timpurile, din toate categoriile sociale adora conspiratiile si chiar daca nu exista, o farama de indoiala tot timpul apare. Conspiratiile ce le vom prezenta in continuare pot fi sau nu adevarate si poate ca nu vom afla raspunsul niciodata, insa merita sa stiti si cealalta parte a posibilului adevar despre fapte ce au trasat cursul istoriei.

Legende urbane de-a lungul istoriei
 

Paul McCartney este mort


    "Paul este mort" este o legenda urbana intemeiata pe faptul ca Paul McCartney a murit intr-un accident de masina, in 1966 si a fost inlocuit cu o sosie a sa. "Dovezile" in ceea ce priveste moartea lui McCartney sunt formate din "indicii", gasite printre inregistrarile Beatles, de multe. Sute de declaratii au fost citate la momente diferite de catre persoane diferite. Acestea includ declaratii presupuse a fi fost auzite atunci cand se asculta o melodie in mod invers, simbolism gasit in versurile obscure si imagini ambigue pe coperta albumului. Cateva dintre acestea sunt bine cunoscute, cum ar fi faptul ca McCartney era singurul Beatles in picioarele goale si nu este in pas cu ceilalti pe coperta Abbey Road, din imagine.

Paul McCartney este mort

Disparitia lui Shergar


    In 8 februarie 1983, un grup de oameni inarmati cu pistoale au ajuns la Ferma de Armasari Ballymany in Co Kildare, Irlanda si au luat un ostatic - Jim Fitzgerald, ingrijitorul sef al fermei. "Am venit pentru Shergar", au spus ei. "Vrem £ 2 milioane pentru el." Shergar a fost probabil cel mai bun cal de curse care a trait vreodata. Dar, 25 de ani dupa ce a fost rapit de la Ballymany, misterul exact a ceea ce s-a intamplat cu el dupa ce a fost smuls in aceea noapte inca mai persista. Teoriile sunt numeroase, cu IRA, colonelul Gadaffi si Mafia sunt printre suspecti. O poveste sugereaza ca IRA a rapit calul pentru Gadaffi in schimbul unor arme. O alta poveste sugereaza ca Mafia din New Orleans l-a luat.

 Disparitia lui Shergar

Shakespeare a fost altcineva


    Cine a fost cu adevarat cel mai mare scriitor a limbii engleze? Printre candidatii numerosi, care au fost propusi, se remarca Francis Bacon, Christopher Marlowe, William Stanley (al 6-lea Conte de Derby) si Edward de Vere (al 17-lea Conte de Oxford), sunt cei mai populari. Teoreticieni cred ca exista o lipsa de probe care sa demonstreze ca actorul si omul de afaceri, cunoscut sub numele de Shaksper de Stratford a fost responsabil pentru corpul de lucrari ce poarta numele lui. Exista foarte putine informatii biografice despre Shakespeare.

Shakespeare a fost altcineva

Uniunea Nord Americana


    Uniunea Nord Americana (NAU) este o uniune teoretica regionala formata din Canada, Mexic si Statele Unite, similara ca structura cu Uniunea Europeana, incluzand si o moneda comuna numita Amero. Teoreticieni care cred ca cele trei tari planifica o conspiratie la nivel mondial pentru a configura ceva numit Noua Ordine Mondiala (NWO). Oficialii din cele trei natiuni au negat in mod repetat ca exista planuri de a crea o Uniune Nord Americana, desi ideea a fost propusa in cercurile academice, fie ca o uniune, fie ca o comunitate nord-americana asa cum a propus Independent Task Force a Americii de Nord. Amero a primit sprijin in 1999, de la economistul canadian Herbert Grubel, un coleg senior al Institutului Fraser, intr-o carte intitulata "Cazul Amero". Robert Pastor, vice-presedinte al Independent Task Force in America de Nord, a sustinut concluziile lui Grubel in cartea sa din 2001 "Spre o Comunitate nord-americana", mentionand ca: "Pe termen lung, Amero este in interesul celor trei tari".
 
 Uniunea Nord Americana